ΕΘΝΙΚΑ

«Παρμενίων 2019»: Ξεκίνησε η διακλαδική άσκηση μεγάλης κλίμακας

 «Παρμενίων 2019»: Ξεκίνησε η διακλαδική άσκηση μεγάλης κλίμακας
INTIME NEWS

Ξεκίνησε σήμερα και θα ολοκληρωθεί στις 4 Οκτωβρίου η εθνική διακλαδική άσκηση μεγάλης κλίμακας «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ-2019», η οποία σχεδιάστηκε και διευθύνεται από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής 'Αμυνας (ΓΕΕΘΑ).

Στην άσκηση, εκτός από το ΓΕΕΘΑ, τα Γενικά Επιτελεία και τις μείζονες διοικήσεις με τις υποτεταγμένες μονάδες, συμμετέχουν και φορείς του πολιτικού τομέα. Η άσκηση διεξάγεται σε ρεαλιστική βάση, επί 24ώρου βάσεως σε όλο τον ελλαδικό χώρο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής 'Αμυνας, κύριοι σκοποί της ασκήσεως είναι:

  • Η εξέταση και αντιμετώπιση της δημιουργούμενης, από τις διεθνείς εξελίξεις, κατάστασης, στο εγγύς και ευρύτερο περιβάλλον της χώρας.
  • Η εφαρμογή σχεδίων, καθώς και η εκπαίδευση των επιτελείων και των μονάδων στην εφαρμογή των διαδικασιών του διακλαδικού δόγματος διοικήσεως και ελέγχου, καθώς και στη σχεδίαση και διεξαγωγή διακλαδικών επιχειρήσεων.
  • Η διατήρηση και προαγωγή της μαχητικής ικανότητας των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) στο ενοποιημένο πεδίο της μάχης.
  • Η εφαρμογή του συστήματος χειρισμού κρίσεων και του Εθνικού Συστήματος Συναγερμού, καθώς και η δοκιμή σχεδίων οργάνωσης και λειτουργίας υπηρεσιών Πολιτικής Άμυνας και Πολιτικής Σχεδίασης Έκτακτης Ανάγκης (ΠΑΜ-ΠΣΕΑ).
  • Η προαγωγή της συνεργασίας και του συντονισμού μεταξύ των Κλάδων των ΕΔ, των φορέων του πολιτικού τομέα, της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος/Ελληνικής Ακτοφυλακής κατά την εφαρμογή των εθνικών σχεδίων.

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Επικίνδυνες εξελίξεις: Ελληνικές φρεγάτες απέναντι από τουρκικές στο Καστελλόριζο

Η Τουρκία απέσυρε τα γεωτρύπανά της μετά το εμπάργκο των ΗΠΑ

Σχετικές ειδήσεις