ΕΘΝΙΚΑ

Αμετακίνητη η Άγκυρα: Νέο «μπαράζ» τουρκικών προκλήσεων μετά τις επαφές στη Νέα Υόρκη

Αμετακίνητη η Άγκυρα: Νέο «μπαράζ» τουρκικών προκλήσεων μετά τις επαφές στη Νέα Υόρκη

Επιμένει στην αδιάλλακτη στρατηγική της απέναντι στην Ελλάδα και την Κύπρο η Άγκυρα, με Τούρκους αξιωματούχους να προχωρούν σε νέο γύρο λεκτικών προκλήσεων και κατηγοριών μετά τις επαφές στη Νέα Υόρκη.

Χτες, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Χαμί Ακσόι εξέδωσε μια εμπρηστική ανακοίνωση, εξαπολύοντας «πυρά» εναντίον της Ελλάδας, της Κύπρου και της Αιγύπτου με αφορμή την κοινή δήλωση των υπουργών Εξωτερικών Χριστοδουλίδη, Σούκρι και Δένδια που δημοσιοποιήθηκε μετά από τη συνάντησή τους στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

Η ανακοίνωση του Χαμί Ασκόι κάνει λόγο για προσπάθειες απομόνωσης της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων στην Ανατολική Μεσόγειο και επαναλαμβάνει για πολλοστή φορά ότι η Άγκυρα θα συνεχίσει μέχρι τέλους να υποστηρίζει τα δικαιώματά της αλλά και αυτά των Τουρκοκυπρίων στην ανατολική Μεσόγειο.

«Αρνούμαστε τους αβάσιμους ισχυρισμούς για τη χώρα μας που συμπεριλαμβάνονται στην κοινή ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τη συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών της Αιγύπτου, της Ελλάδος και της Ελληνοκυπριακής Διοίκησης ( Κυπριακή Δημοκρατία) στις 27 Σεπτεμβρίου 2019 στη Νέα Υόρκη. Οι τελευταίες προσπάθειες της Ελλάδας και της Ελληνοκυπριακής Διοίκησης να εντάξουν τις χώρες της περιοχής αλλά και τις χώρες της Ε.Ε. στις μαξιμαλιστικές και στις παράνομες πολιτικές τους δεν έχουν όφελος για την ειρήνη και τη σταθερότητα στην ανατολική Μεσόγειο» τονίζει η ανακοίνωση, και συμπληρώνει:

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr