ΕΘΝΙΚΑ

Προκαλεί ξανά ο Ακάρ : Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε στην Κύπρο ό,τι και το 1974

Προκαλεί ξανά ο Ακάρ : Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε στην Κύπρο ό,τι και το 1974
Επιμένει στην πολιτική των προκλήσεων και των απειλών
INTIME NEWS

Δεν έχουν τέλος οι τουρκικές προκλήσεις, καθώς ο υπουργός Άμυνας της γειτονικής χώρας Χουλουσί Ακάρ ανέφερε πως «θα προστατεύσουμε τα δικαιώματα των Τουρκοκύπριων  αδελφών μας όπως κάναμε το 1974».

Σε ομιλία του σε τελετή για την νέα ακαδημαϊκή χρονιά, ο Τούρκος υπουργός είπε: «Είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας στη «γαλάζια πατρίδα» μας συμπεριλαμβανομένης και της Κύπρου και των περιχώρων της».

«Η Κύπρος είναι δική μας εθνική υπόθεση. Οι απόψεις και προσεγγίσεις μας σε αυτό το θέμα είναι καθαρές», ανέφερε.

Ο Τούρκος υπουργός είπε ακόμη ότι η Τουρκία είναι υπέρ μας βιώσιμης και περιεκτικής λύσης στην Κύπρο.

«Πιστεύουμε ότι μόνο με αυτό τον τρόπο θα διασφαλιστεί η ειρήνη, η γαλήνη και η σταθερότητα στο νησί. Επιδεικνύουμε μια θέση αρχής και στο θέμα του δίκαιου διαμοιρασμού των πηγών της ανατολική Μεσογείου. Από την άλλη, όπως προστατεύσαμε τα δικαιώματα των Τ/Κ αδελφών μας το 1974, έχουμε και σήμερα την ίδια αποφασιστικότητα. Εμείς ως εγγυήτρια δύναμη θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε και δικά μας δικαιώματα και τα δικαιώματα των Τ/Κ αδελφών μας στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου», ανέφερε ο Τούρκος υπουργός.

Ο Χουλουσί Ακάρ πρόσθεσε ότι ως Τουρκία αναφέρονται «στο διεθνές δίκαιο, τις σχέσεις καλής γειτονίας, τη φιλία, την επίλυση των προβλημάτων με ήρεμο και ήσυχο τρόπο, σε στρατηγική συνεργασία, στο πνεύμα συμμαχίας μέσα στο ΝΑΤΟ».

Ωστόσο ανέφερε πως «αν δεν μπορούν να γίνουν στο πλαίσιο των προηγούμενων συμφωνιών και των διαπραγματεύσεων, εμείς θα κινηθούμε μόνοι μας, λέμε ότι έχουμε και Β και Γ σχέδιο».

«Αυτό δεν είναι σε καμία περίπτωση απειλή. Θέλω να γίνει καλά αντιληπτό».

«Εμείς είμαστε υπέρ της ειρήνης, της σταθερότητας, των σχέσεων καλής γειτονίας, σεβόμαστε την εδαφική ακεραιότητα των γειτόνων μας, είμαστε υπέρ της εξέλιξης των γεγονότων με αυτό τον τρόπο», κατέληξε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.

Διαβάστε επίσης:

Πόπη Χατζηδημητρίου: Δύσκολες ώρες για την παρουσιάστρια - Η φωτογραφία από το νοσοκομείο (pics)

Σχετικές ειδήσεις