ΕΘΝΙΚΑ

Πολεμική Αεροπορία: Εντυπωσιακές εικόνες από τους εορτασμούς των Ικάρων (pics)

Πολεμική Αεροπορία: Εντυπωσιακές εικόνες από τους εορτασμούς των Ικάρων (pics)
INTIME NEWS

Στον επίσημο εορτασμό του Προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας, Αρχαγγέλου Μιχαήλ, που πραγματοποιήθηκε στη Σχολή Ικάρων παρέστη ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Στην εορταστική εκδήλωση στην αεροπορική βάση της Δεκέλειας στο Τατόι, σύμφωνα με το OnAlert, ήταν παρόντες ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Πτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης ΠΝ, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης. Παραβρέθηκαν επίσης ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γεώργιος Πατούλης, βουλευτές, Ακόλουθοι Άμυνας ξένων χωρών, απόστρατοι αρχηγοί και αξιωματικοί.

Δείτε φωτογραφίες στην gallery:

Στον χαιρετισμό του, ο κ. Παναγιωτόπουλος προέτρεψε τους νέους Ικάρους «να εμπνευστούν από το παράδειγμα αυτών των ανθρώπων (σσ των βετεράνων Αεροπόρων της 335, 336 και 13ης μοίρας της Πολεμικής Αεροπορίας που τιμήθηκαν χθες σε τελετή, στο πλαίσιο του εορτασμού). Από τους ουρανούς όπου πέταξαν, από τις θυσίες που έζησαν, θυσίες συμπολεμιστών τους, αδελφών τους, τα όπλα φίλων τους, από τα όρια που ξεπέρασαν, από τις δοκιμασίες που βρήκαν μπροστά τους και κατανίκησαν».

«Αν το κάνουν αυτό, τότε θα φανούν αντάξιοι του ρόλου και της ιστορικής παρακαταθήκης της Πολεμικής Αεροπορίας» συνέχισε ο υπουργός και πρόσθεσε: «Σας εύχομαι αγαπητοί μου Ίκαροι να τους μοιάσετε κι αν μπορείτε, γιατί εύκολο δεν θα είναι, να τους ξεπεράσετε».

Ο χαιρετισμός του υπουργού Εθνικής Άμυνας:

«Αγαπητοί και αγαπητές Ίκαροι,

οι περισσότεροι από εσάς νομίζω ήσαστε εκεί, στην καταπληκτική τελετή που οργάνωσε με απόλυτη επιτυχία το ΓΕΑ προς τιμήν των Αρχαγγέλων Προστατών της Πολεμικής Αεροπορίας, όπου το αποκορύφωμα της τελετής ήταν η βράβευση των Βετεράνων ηρώων της Πολεμικής Αεροπορίας, αυτής της ζωντανής ιστορίας της Πολεμικής Αεροπορίας.

Θα προέτρεπα λοιπόν του Ικάρους να μην ξεχάσουν ποτέ τη χθεσινή ημέρα. Αν μου επιτρέπετε να ευχηθώ και να προτρέψω το μέλλον της Πολεμικής Αεροπορίας να εμπνευστούν από το παράδειγμα αυτών των ανθρώπων. Από τους ουρανούς όπου πέταξαν, από τις θυσίες που έζησαν, θυσίες συμπολεμιστών τους, αδελφών τους, τα όπλα φίλων τους, από τα όρια που ξεπέρασαν, από τις δοκιμασίες που βρήκαν μπροστά τους και κατανίκησαν.

Αν το κάνουν αυτό, τότε θα φανούν αντάξιοι του ρόλου και της ιστορικής παρακαταθήκης της Πολεμικής Αεροπορίας.

Σας εύχομαι αγαπητοί μου Ίκαροι να τους μοιάσετε κι αν μπορείτε, γιατί εύκολο δεν θα είναι, να τους ξεπεράσετε. Να είστε πάντα καλά. Ο Θεός μαζί σας όπου πετάξετε, όπου επιχειρήσετε, όπου βρεθείτε, δυνατοί και περήφανοι ως Έλληνες Αεροπόροι.

Χρόνια πολλά στην Πολεμική Αεροπορία».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Θρήνος: Πέθανε Ελληνίδα βουλευτής

Κοινωνικό μέρισμα 2019: Πότε θα πληρωθούν οι δικαιούχοι - Ποιοι θα δουν αυξήσεις

Σχετικές ειδήσεις