ΕΘΝΙΚΑ

Συναγερμός στο Αιγαίο: Υπερπτήσεις τουρκικών F-16 πάνω από τους Λειψούς

Συναγερμός στο Αιγαίο: Υπερπτήσεις τουρκικών F-16 πάνω από τους Λειψούς

Υπερπτήσεις πάνω από τους Λειψούς πραγματοποίησαν σήμερα Τετάρτη (29/01), τουρκικά μαχητικά.

Συνεχίζονται οι προκλήσεις από τους Τούρκους ανήμερα μάλιστα της σημαντικής συνάντησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, όπου αναμένεται να συζητηθεί και η στάση της Τουρκίας στη Μεσόγειο.

Συγκεκριμένα, στις 09:32 και στις 09:33 ζεύγος τουρκικών F-16 πέταξε πάνω από τους Λειψούς. Τα τουρκικά μαχητικά πέταξαν στα 14.000 και 6.000 πόδια αντίστοιχα.

Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά.

Σημειώνεται ότι σε συνέντευξή του στο γαλλικό πολιτικό περιοδικό Politique Internationale, το οποίο κυκλοφορεί σήμερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημειώνει ότι «όταν η Τουρκία ανασχεδιάζει το χάρτη της Μεσογείου δεν προκαλεί μόνο την Ελλάδα. Προκαλεί απροκάλυπτα την Ευρώπη. Και η Ευρώπη -φυσικά μαζί με την Ελλάδα- θα πρέπει να αντιδρά αναλόγως. Να θυμίζει στον κ. Ερντογάν ότι τα σύνορά μας είναι αμετακίνητα και αδιαπραγμάτευτα» ενώ προσθέτει ότι «αποτελεί διαχρονικά πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο».

Ο Πρωθυπουργός στέκεται ιδιαίτερα στις τελευταίες τουρκικές προκλήσεις, στα ακυρα μνημόνια Τουρκίας - Σάρατζ και στις επεμβάσεις στην ΑΟΖ της Κύπρου. «Η Ελλάδα δεν μπορεί να μένει αδρανής απέναντι σε τέτοιου είδους ενέργειες. Το οφείλουμε στην προστασία του ελληνικού έθνους -αλλά και του συνόλου της Ευρώπης», τονίζει.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

«Εφιαλτικό» το μέλλον της Ελλάδας - Επιστήμονας προειδοποιεί...

Καιρός: Τελείωσε ο χειμώνας; Ο Σάκης Αρναούτογλου δίνει την απάντηση για την εξέλιξη του καιρού...

Σχετικές ειδήσεις