ΕΘΝΙΚΑ

ΓΕΕΘΑ στο Newsbomb.gr: «Αβλαβής» η διέλευση του Oruc Reis – Το παρακολουθούμε

ΓΕΕΘΑ στο Newsbomb.gr: «Αβλαβής» η διέλευση του Oruc Reis – Το παρακολουθούμε

Ψυχραιμία και μεθοδικές κινήσεις από την ηγεσία των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Ελέγχεται κάθε κίνηση τουρκικών σκαφών. 

Συναγερμός σήμανε τα ξημερώματα της Παρασκευής (31/01) στις Ένοπλες Δυνάμεις, όταν το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Oruc Reis μπήκε στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Αμέσως το Πολεμικό Ναυτικό τέθηκε σε επιφυλακή, με τη φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς» να λαμβάνει εντολή και να αποπλέει από το λιμάνι της Καρπάθου με κατεύθυνση την περιοχή όπου βρίσκεται το τουρκικό ερευνητικό.

Το Newsbomb.gr επικοινώνησε με το ΓΕΕΘΑ, τοοποίο επιβεβαίωσε ότι όντως το Oruc Reis έχει εισέλθει στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.

«Βρίσκεται εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Στην περιοχή οι καιρικές συνθήκες είναι δυσμενείς και εκτιμούμε ότι η είσοδος του τουρκικού ερευνητικού έχει γίνει λόγω καιρού», επισημαίνει εκπρόσωπος του Πενταγώνου.

Ερωτηθείς αν το τουρκικό ερευνητικό συνοδεύεται από πολεμική πλοία, ξεκαθάρισε πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει και πως το πιο κοντινό πολεμικό σκάφος της Τουρκίας βρίσκεται περίπου 50 ναυτικά μίλια μακριά από το Oruc Reis.

«Το τουρκικό ερευνητικό βρίσκεται περίπου 200 χιλιόμετρα μακριά από το Καστελλόριζο. Παρακολουθούμε κάθε του κίνηση. Εκτιμούμε ότι για την είσοδό του στην ελληνική υφαλοκρηπίδα ευθύνονται οι καιρικές συνθήκες. Θα δούμε τις επόμενες ώρες πώς θα κινηθεί και θα προχωρήσουμε στις ανάλογες ενέργειες. Δεν ανησυχούμε, είμαστε σε ετοιμότητα», επεσήμανε το ΓΕΕΘΑ Newsbomb.gr.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Πέθανε ο Φώτης Ντούλος - Το αινιγματικό σημείωμα στο σπίτι του