ΕΘΝΙΚΑ

Ίμια 1996: Οι δραματικές στιγμές της κρίσης μέσα από τα έκτακτα δελτία ειδήσεων

Ίμια 1996: Οι δραματικές στιγμές της κρίσης μέσα από τα έκτακτα δελτία ειδήσεων

Ήταν πριν από 24 χρόνια, όταν πολιτικοί, δημοσιογράφοι, οι ένοπλες δυνάμεις και οι πολίτες βρίσκονταν σε εγρήγορση μπροστά στο ενδεχόμενο ένοπλης σύρραξης με την Τουρκία για τα Ίμια.

Σε μία εποχή όπου social media και ενημερωτικές ιστοσελίδες δεν υπήρχαν, μοναδική πηγή άμεσης ενημέρωσης για όλους τους Έλληνες ήταν η τηλεόραση. Τα κανάλια με έκτακτα δελτία μετέφεραν όχι μόνο τις εξελίξεις αλλά και το δραματικό παρασκήνιο από Ελλάδα και Τουρκία με ανταποκρίσεις.

Η Έλενα Κατρίτση μετέδωσε το έκτακτο δελτίο του Mega στο οποίο πληροφορηθήκαμε πως η Τουρκία θεωρούσε ότι η Ελλάδα καταπάτησε τα τουρκικά δικαιώματα στην περιοχή των Ιμών.

Την ίδια ώρα, ο Τούρκος εκπρόσωπος έφερε ως παράδειγμα τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών, Θεόδωρο Πάγκαλο που δήλωσε ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να ανεχθεί αυτή την κατάσταση και δεν πρόκειται να υποχωρήσει. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι ως αποτέλεσμα αυτής της συμπεριφοράς της Ελλάδας η Τουρκία αποβίβασε σε αυτά τα νησιά δίχως να συναντήσει αντίσταση κατά την απόβαση. Τέλος, ο Τούρκος εκπρόσωπος είπε: «Αν οι Έλληνες επιθυμούν να αποκλιμακωθεί η κατάσταση και να επιστρέψουμε στο καθεστώς που υπήρχε προηγουμένως, δηλαδή να μην υπάρχουν ελληνικές δυνάμεις στα νησιά και να μην κυματίζει η ελληνική σημαία».

Τις ίδιες δηλώσεις επανέλαβε και ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Το Oruc Reis μπήκε στην ελληνική υφαλοκρηπίδα - Σπεύδει η φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς»

Σχετικές ειδήσεις