ΕΘΝΙΚΑ

Μεταναστευτικό – Ένοπλες Δυνάμεις: Έτσι αντιστεκόμαστε στην «πολιορκία» των συνόρων (vid)

Μεταναστευτικό – Ένοπλες Δυνάμεις: Έτσι αντιστεκόμαστε στην «πολιορκία» των συνόρων (vid)

Τιτάνιες προσπάθειες καταβάλλουν οι δυνάμεις του Στρατού και της Αστυνομίας που βρίσκονται στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο για να ελέγξουν τις προσπάθειες χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών να εισέλθουν στη χώρα μας.

Η χώρα μας εδώ και επτά ημέρες δέχεται μεγάλες πιέσεις στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Ενδεικτικά, στον Έβρο από πρωί του Σαββάτου (29/02) έως το απόγευμα της Τετάρτης (04/03) έχει αποτραπεί η είσοδος στη χώρα σε 34.778 πρόσφυγες και μετανάστες και έχουν γίνει 244 συλλήψεις.

Η κατάσταση χαρακτηρίζεται έκρυθμη. Χαρακτηριστικό είναι βίντεο που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο και δείχνει τουρκικό ελικόπτερο να πετά πάνω από τις Καστανιές του Έβρου και «επιβλέπει» την τακτική κατάσταση στα σύνορα όπου χιλιάδες παράνομοι μετανάστες επιχειρούν να εισβάλλουν στην ελληνική επικράτεια.

Οι ελληνικές δυνάμεις βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα. Αυτό αποδεικνύεται και από την δράση τους από το πρωί του Σαββάτου.

Δείτε βίντεο που δημοσιοποίησε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας:

Επικίνδυνη κλιμάκωση

Την προπαγάνδα του Τούρκου προέδρου, για νεκρούς και τραυματίες στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο αναβαθμίζει ο υπουργός Εσωτερικών της γείτονος Σουλεϊμάν Σοϊλού.

Σε δηλώσεις του έκανε λόγο για «απάνθρωπες συμπεριφορές από ελληνικής πλευράς» και ανακοίνωσε πως η Τουρκία θα στείλει 1.000 άνδρες των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας στον Έβρο για την ασφάλεια των μεταναστών που βρίσκονται εκεί.

«Οι Έλληνες τραυμάτισαν 164 ανθρώπους», ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της Τουρκίας. Ο Τούρκος υπουργός είπε μεταξύ άλλων: «Οπως είπε ο πρόεδρός μας δεν εμποδίζουμε τους μετανάστες να φύγουν για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Η Τουρκία αντιμετωπίζει μια ανθρωπιστική τραγωδία απέναντι στην οποία ο κόσμος παραμένει σιωπηλός εδώ και 9 χρόνια. Εριξαν χημικά στους ανθρώπους και διαμαρτυρήθηκα στην Frontex. Οι Ελληνικές αρχές λένε ψέματα».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες η Άγκυρα προχωρά σε αυτήν την κίνηση προκειμένου να εμποδιστούν οι αποτροπές εισόδου στις οποίες προχωρά η ελληνική πλευρά και να πιέστουν ακόμη περισσότερο οι μετανάστες προς τα ελληνικά εδάφη.

Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά για τον Έβρο – Αποστολή του Newsbomb.gr

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Έβρος: Έφτασαν τα προϊόντα της SUPERFOODS – Σπουδαία βοήθεια για τον Στρατό και την Αστυνομία

Μεταναστευτικό: Η κυβέρνηση θέτει την ΕΕ προ των ευθυνών της και ετοιμάζει κλειστά κέντρα