ΕΘΝΙΚΑ

Ελληνικός Στρατός: Αυτό είναι το νέο πολεμικό τυφέκιο - Ποια στρατόπεδα θα το παραλάβουν (pics)

Ελληνικός Στρατός: Αυτό είναι το νέο πολεμικό τυφέκιο - Ποια στρατόπεδα θα το παραλάβουν (pics)

Μεγάλες αλλαγές στον εξοπλισμό...

Η χώρα μας δέχεται διαρκείς απειλές από την Τουρκία και τον «Σουλτάνο», Ταγίπ Ερντογάν, ωστόσο είναι προετοιμασμένη και εξοπλισμένη για κάθε ενδεχόμενο.

Πλέον ο Ελληνικός Στρατός είναι εφοδιασμένος με νέα πολεμικά τυφέκια αλλά και αναβαθμισμένα τα υπάρχοντα, G3.

To νέο πολεμικό τυφέκιο, θα είναι είτε διαμετρήματος 5.56, είτε 7.62. Και οι δύο περιπτώσεις κάπου υπερτερούν και κάπου μειονεκτούν έναντι του άλλου. Η σχετική βιβλιογραφία απαριθμεί τόμους και βεβαίως οι ειδικοί που θα προχωρήσουν στην τελική εισήγηση θα λάβουν υπ'όψιν τις πραγματικές ανάγκες του Ελληνικού Στρατού.

Η αναβάθμιση των G3

Αυτό φυσικά δεν σημαίνει πως τα θρυλικά G3 θα παροπλιστούν. Όπως είναι λογικό δεν μπορούν να αντικατασταθούν όλα μονομιάς, οπότε η ηγεσία του Ελληνικού Στρατού προχώρησε στην αναβάθμισή τους.

Πτυσσόμενο κοντάκιο από αλουμίνιο αεροπορικού τύπου, βελτιωμένη λαβή, αορτήρα τριών σημείων και σιδηρόδρομο που θα δίνει την δυνατότητα να προσαρμόζεται στην κάννη σκοπευτικό laser, διόπτρα και φακός, είναι μερικά από τα νέα χαρακτηριστικά των βελτιωμένων τυφέκιων.

Η αναβάθμιση των G3 θα γίνει στην Ελλάδα ενώ σε ότι αφορά την επιλογή του νέου τυφεκίου απαραίτητη προϋπόθεση είναι η παραγωγή του στην Ελλάδα.

Η επανεκκίνηση του προγράμματος αναμένεται να γίνει μετά το τέλος της κρίσης του κορονοϊού.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός – Συναγερμός: Η Τουρκία επιχειρεί να στείλει στην Ελλάδα μετανάστες με Covid-19

Σχετικές ειδήσεις