ΕΘΝΙΚΑ

«Συναγερμός» στο Αιγαίο: Υπερπτήσεις τουρκικών F-16 πάνω από τέσσερα ελληνικά νησιά

«Συναγερμός» στο Αιγαίο: Υπερπτήσεις τουρκικών F-16 πάνω από τέσσερα ελληνικά νησιά
Συνεχίζει να προκαλεί η Άγκυρα

Την τακτική των προκλήσεων συνεχίζει η Τουρκία καθώς για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, το πρωί της Κυριακής (12/04), τουρκικά F-16 πραγματοποίησαν υπερπτήση πάνω από τη Μυτιλήνη ενώ τα τουρκικά μαχητικά πέταξαν και πάνω από τη Χίο.

Ειδικότερα, τουρκικά F-16 πραγματοποίησαν υπερπτήσεις πετώντας 13.000 πόδια πάνω από τη Μυτιλήνη, από τις 10:14 έως τις 10:18.

Έξι λεπτά αργότερα, στις 10:24 τα τουρκικά μαχητικά πέταξαν πάνω από τις βόρειες ακτές της Χίου, στα 6.000 πόδια.

Λίγα λεπτά αργότερα, από τις 10:29 έως τις 10:31, ακολούθησαν υπερπτήσεις των τουρκικών F-16 πάνω από την νήσο Παναγιά (δύο φορές) και τις Οινούσσες.

Βρώμικο σχέδιο για να στείλουν μετανάστες με κορονοϊό στην Ελλάδα

Ανησυχία προκαλούν στην ελληνική πλευρά οι πληροφορίες που θέλουν την Τουρκία να ετοιμάζεται να προωθήσει προς την Ελλάδα πρόσφυγες και μετανάστες οι οποίοι είναι θετικοί στον νέο κορονοϊό.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, υπάρχει μεγάλη κινητικότητα στα τουρκικά παράλια καθώς πρόσφυγες και μετανάστες, οι οποίοι το προηγούμενο διάστημα διέμεναν σε camps που βρίσκονταν στην ενδοχώρα, συνωστίζονται σε παραλίες.

Μάλιστα δηλωτικό της πρόθεσης της τουρκικής κυβέρνησης είναι πως οι παραπάνω κινήσεις ελέγχονται και καθοδηγούνται από την Αστυνομία και την τουρκική χωροφυλακή.

Σύμφωνα με τι εκτιμήσεις μόνο τυχαίες δεν ήταν οι υπερπτήσεις που σημειώθηκαν από τουρκικά μαχητικά πάνω από ελληνικά νησιά. Πιστεύεται πως σε έναν βαθμό έπαιξαν ρόλο αντιπερισπασμού προκειμένου να προχωρήσει το σχέδιο προωθήσεων των μεταναστών που συρρέουν στα μικρασιατικά παράλια.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Αυτοί οι πρόσφυγες και μετανάστες, όπως μεταφέρουν οι μέχρι τώρα πληροφορίες, μεταφέρθηκαν από χώρους φιλοξενίας όπως και από την περιοχή Παζάρ Κουλέμε, με λεωφορεία, και όπως εκτιμά η ελληνική πλευρά, η Τουρκία θα επιχειρήσει να τους μεταφέρει στη χώρα μας σύντομα ακολουθώντας οργανωμένο σχέδιο, με τη συνδρομή μάλιστα της αστυνομίας και της στρατοχωροφυλακής, όπως είχε γίνει και στον Έβρο.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα το Σάββατο (11/04) οι Τούρκοι είχαν προχωρήσει σε νέες ακραίες προκλήσεις και όπως όλα δείχνουν τεστάρουν τα αντανακλαστικά της ελληνικής αεράμυνας και της Πολεμικής μας Αεροπορίας , αφού το απόγευμα στις 16.28 και 16.29 ζεύγος τουρκικών F-16 πέταξαν πάνω από τη Λέσβο στα 22.000 και 24.000 πόδια αντίστοιχα. Αυτή ήταν η δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα που τουρκικά F-16 πραγματοποιούν υπερπτήσεις ημέρα Σάββατο.

Πηγές των Ενόπλων Δυνάμεων σημείωναν πως: «Είναι τόσο μεγάλο το κάζο που έπαθαν με την αποκάλυψη των προθέσεων τους και την άμεση ενεργοποίηση των Ελληνικών δυνάμεων ΛΣ ΕΛΚΑΤ, ΕΛ.ΑΣ. και Ενόπλων Δυνάμεων, που δεν δίστασαν να κατεβούν στα 5.000 πόδια Βορείως Λέσβου όπου επιχειρούσε το Α/Φ της FRONTEX ( Βρετανικό) και να το παρενοχλήσουν».

Μάλιστα κάνουν λόγο για «απελπισία, σπασμωδικές ενέργειες. Η αναποτελεσματικότητα της Τουρκίας στο θέμα COVID-19, δεν κρύβεται με τίποτα. Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν αφήνουν τίποτα να πέσει κάτω. Αυτό θα κάνουν συνέχεια».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Προσοχή! Μεγάλη απάτη - Έτσι αδειάζουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς σας

Σχετικές ειδήσεις