ΕΘΝΙΚΑ

Προκαλούν συνέχεια οι Τούρκοι: Συγκεντρώνουν μετανάστες απέναντι από τη Μυτιλήνη μετά την καραντίνα

Προκαλούν συνέχεια οι Τούρκοι: Συγκεντρώνουν μετανάστες απέναντι από τη Μυτιλήνη μετά την καραντίνα

Κορονοϊός: Λίγες ώρες μετά τις πληροφορίες που ήθελαν την τουρκική κυβέρνηση να προωθεί στη χώρα μας μετανάστες θετικούς στον κορονοϊό, την Κυριακή τουρκικό δημοσίευμα ανέφερε ότι μετά τη λήξη της 14ήμερης καραντίνας, οι μετανάστες από τους καταυλισμούς της Τουρκίας, οδηγούνται στα παράλια απέναντι από τη Μυτιλήνη, όπου με την βοήθεια των Τούρκων περνούν στα ελληνικά νησιά. 

Ρεπορτάζ της εφημερίδας Gazeteduvar αναφέρει ότι η Τουρκία μεταφέρει τους μετανάστες με λεωφορεία στα παράλια (και συγκεκριμένα απέναντι από τη Μυτιλήνη) μόλις τελειώσει η καραντίνα τους, και τους προτρέπει να περάσουν στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με καταγγελίες μεταναστών που βρέθηκαν στην Τουρκία για να περάσουν από την περιοχή του Έβρου τα σύνορα, σήμερα βρίσκονται στα τουρκικά παράλια ώστε να υποχρεωθούν να περάσουν διά θαλάσσης στην ελληνική πλευρά.

Οι τουρκικές αρχές, όπως καταγγέλλουν, τους άφησαν στο λιμάνι του Küçükkuyu, χωρίς νερό και φαγητό, ή ακόμα τους πήραν και τα διαβατήριά τους.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Χθες έγιναν γνωστές πληροφορίες για συγκεντρώσεις μεταναστών, ασθενών με κορονοϊό, στα τουρκικά παράλια, τους οποίους η Τουρκία επιχειρεί να τους προωθήσει στην Ελλάδα και την Ευρώπη εν μέσω της πανδημίας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Προσοχή! Μεγάλη απάτη - Έτσι αδειάζουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς σας

Σχετικές ειδήσεις