ΕΘΝΙΚΑ

Θράσος της Τουρκίας: «Να απαλλαγεί το ελληνικό κράτος από τη βαρβαρότητα»

Θράσος της Τουρκίας: «Να απαλλαγεί το ελληνικό κράτος από τη βαρβαρότητα»

Με μία σκληρή ανακοίνωση το τουρκικό ΥΠΕΞ εξαπολύει επίθεση κατά της Ελλάδας στοχοποιώντας παράλληλα τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια. 

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ και ο δημοσιογράφος Μανώλης Κωστίδης, η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών εγκαλεί την Ελλάδα η οποία «όπως λέει η ίδια είναι το λίκνο του πολιτισμού, να σέβεται όσους έχουν διαφορετική θρησκεία και πολιτισμό».

Σε ανακοίνωσή του, το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει μεταξύ άλλων πως η Ελλάδα αλλάζει την πραγματικότητα, παραβιάζει τα δικαιώματα προσφύγων και μεταναστών και καλεί τη χώρα μας να εκλογικευτεί.

Με αφορμή τη δήλωση του Νίκου Δένδια χθες στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΘΕΜΑ 104,6 FM» ότι «αυτός που τα παραβιάζει με βάρβαρο τρόπο είναι η Τουρκία που εξωθεί τους μετανάστες στα σύνορα», η Άγκυρα κατηγορεί την Ελλάδα ότι αλλάζει την πραγματικότητα και την καλεί να εκλογικευτεί.

Απαντώντας στον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει πως «η Ελλάδα παραβιάζει τα δικαιώματα των προσφύγων και των μετανστών. Είναι ντροπή να αποκαλούν την Τουρκία βάρβαρη χώρα. Το ελληνικό κράτος πρέπει να γλιτώσει από τη δική του βαρβαρότητα, πρέπει να σέβεται τα δικαιώματα των μεταναστών, να μην κάνει βαρβαρότητες, να μην τους προωθεί στα σύνορα».

Δείτε την ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ

Θα κατασκευάσουμε τον φράχτη διαμηνύει η Αθήνα

«Θα κατασκευάσουμε τον φράχτη προασπίζοντας τα συμφέροντα της χώρας μας» δήλωσε από τον Έβρο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, λίγα 24ωρα μετά τον θόρυβο και τις αντεγκλήσεις για το αν δυνάμεις της τουρκικής στρατοχωροφυλακής εισέβαλαν ή κατέλαβαν ελληνικό έδαφος.

«Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι οι φύλακες είναι εδώ. Οι δυνάμεις του Frontex είναι εδώ και η μεθόριος είναι ασφαλής και θα παραμείνει ασφαλής γιατί η κυβέρνηση είναι παρούσα, έχει σχέδιο, έχει στρατηγική και σε καθημερινή βάση επαγρυπνεί» διαβεβαίωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη από τον Έβρο τον οποίο επισκέφθηκε λίγες ώρες αφού έγινε γνωστό ότι 400 αστυνομικοί που υπηρετούσαν στα ελληνοτουρκικά σύνορα προτού ξεσπάσει η πανδημία μεταφέρονται και πάλι στην περιοχή.

«Δεν συμβαίνει τίποτα το έκτακτο, τίποτε το οποίο πρέπει να μας ανησυχεί. Ένα πράγμα μας ανησυχεί διαρκώς: Η ασφάλειά μας. Για το λόγο αυτό ήδη επαναφέρουμε στον Έβρο, μετά τη διακοπή που έγινε λόγω της πανδημίας, τους αστυνομικούς που ήταν και πριν».

Το «ύπουλο» παιχνίδι Ερντογάν: Σχέδιο για ταυτόχρονη επίθεση σε Έβρο και Καστελλόριζο

Θωρακίζεται απ’ άκρη σ’ άκρη το ποτάμι και ενισχύεται με εκατοντάδες άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. και του Στρατού – Πώς η Τουρκία θα επιχειρήσει να σπάσει την άμυνα στη θάλασσα - Ανησυχία και επιφυλακή για το νησιωτικό σύμπλεγμα του Καστελλόριζου.

Από τις αρχές Μαΐου είχαμε τονίσει πως ο Τούρκος πρόεδρος θα επιχειρήσει το επόμενο διάστημα να εξωτερικεύσει την κρίση στο εσωτερικό της Τουρκίας, με στόχο να μηδενίσει τις αντιδράσεις, συσπειρώνοντας τον τουρκικό λαό με τόνωση του εθνικού φρονήματος. Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Επίθεση με βιτριόλι: Το κινητό που θα οδηγήσει την Αστυνομία στη μασκοφόρο - Τι ψάχνουν οι Αρχές

Σχετικές ειδήσεις