ΕΘΝΙΚΑ

Ακραία πρόκληση Ντεβλέτ Μπαχτσελί: Φορά δαχτυλίδι με την Αγία Σοφία

Ακραία πρόκληση Ντεβλέτ Μπαχτσελί: Φορά δαχτυλίδι με την Αγία Σοφία
onedio.com

Δαχτυλίδι με ανάγλυφο το σχέδιο της Αγίας Σοφίας αγόρασε και φοράει πλέον ο ηγέτης του ακροδεξιού κόμματος ΜΗΡ, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ανεβάζοντας μάλιστα και τη σχετική φωτογραφία του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μπαχτσελί είχε εκφράσει την αντίδρασή του στις διεθνείς παρεμβάσεις για το θέμα της Αγίας Σοφίας με γραπτή του ανακοίνωση: «Δεν δίνουμε καν σημασία στους εκβιασμούς και τις επιθέσεις, ιδίως από τις ΗΠΑ και την ΕΕ, ενάντια στις δίκαιες προσδοκίες μας για το άνοιγμα του τζαμιού της Αγίας Σοφίας σε λατρεία και στα κυριαρχικά μας δικαιώματα», ανέφερε.

Δείτε την gallery:

Ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί είναι Τούρκος πολιτικός, ο οποίος είναι πρόεδρος του Κόμματος Εθνικιστικών Κινήσεων (MHP) από τις 6 Ιουλίου 1997.

Έχει σπουδάσει ακαδημαϊκά στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο του Γκάζι στην Άγκυρα μέχρι το 1987 και υπηρέτησε ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης συνασπισμού του Bülent Ecevit (1999-2002). Εκλεγμένος στην επαρχία Osmaniye, είναι βουλευτής στην Μεγάλη Εθνοσυνέλευση της Τουρκίας από τις 22 Ιουλίου 2007.

Το 1987, ο Devlet Bahçeli έγινε μέλος του διοικητικού συμβουλίου του εθνικιστικού κόμματος (MPP), το οποίο μετονομάστηκε επισήμως στο Κόμμα Εθνικιστικής Κίνησης (MHP) κατά τη διάρκεια ενός συνεδρίου στις 24 Ιανουαρίου 1993. Μετά τον θάνατο, στις 5 Απριλίου 1997, του ιδρυτή και ηγέτη Alparslan Türkeş, έγινε στις 6 Ιουλίου 1997 ο ​​δεύτερος πρόεδρος του MHP. Από το 1999 έως το 2002, ο Bahçeli υπηρέτησε ως αναπληρωτής πρωθυπουργός στην κυβέρνηση συνασπισμού (DSP-ANAP-MHP) του Bülent Ecevit.

Στις γενικές εκλογές του 2007, ο Devlet Bahçeli οδήγησε τον κατάλογο MHP στην επαρχία Osmaniye. Ο κοινοβουλευτικός του κατάλογος εξέτασε το 44.90% (99.565 ψήφους) και κέρδισε δύο από τις τέσσερις επαρχιακές έδρες.

Στις γενικές εκλογές του 2011, οδήγησε τον κατάλογο MHP στην επαρχία Osmaniye. Ο κοινοβουλευτικός του κατάλογος εξέτασε 41,22% (110 708 ψήφους) και κέρδισε δύο από τις τέσσερις επαρχιακές έδρες.

Στις γενικές εκλογές του 2018, ενώνεται με την προεδρική εκστρατεία του AKP και του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κοινωνικός Τουρισμός 2020: Αυτοί είναι οι δικαιούχοι - Δείτε ΕΔΩ τα αποτελέσματα