ΕΘΝΙΚΑ

Γελοιοποιήθηκαν οι Τούρκοι στο Αιγαίο: Εικόνες από το «Αϊζενχάουερ» με ελληνικά F-16 και φρεγάτες

Γελοιοποιήθηκαν οι Τούρκοι στο Αιγαίο: Εικόνες από το «Αϊζενχάουερ» με ελληνικά F-16 και φρεγάτες

Απάντηση της Αθήνας στην τουρκική προπαγάνδα - Το ΓΕΕΘΑ έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από τη συνεκπαίδευση Ελλήνων και Αμερικανών δυτικά της Κρήτης – Το καθεστώς Ερντογάν είχε εκδώσει ανακοίνωση στην οποία υποστήριζε ότι εκείνοι έκαναν άσκηση με τους Αμερικανούς και όχι η Ελλάδα – Δυστυχώς για αυτούς, για μια ακόμη φορά ξεφτιλίστηκαν.

Το ότι οι Τούρκοι κατασκευάζουν συνεχώς ψευδείς ειδήσεις το γνωρίζουμε. Η τουρκική μονταζιέρα είναι πλέον σε μόνιμη λειτουργία και οι Τούρκοι δημοσιογράφοι πλάθουν σενάρια και ειδήσεις κατόπιν εντολής του καθεστώτος Ερντογάν.

Πλέον όμως οι Τούρκοι ξεπερνούν και τον εαυτό τους, μιας και έφτασαν στο σημείο να διαψεύσουν είδηση άλλου κράτους. Μιλάμε φυσικά για την κοινή αεροναυτική άσκηση Ελλάδας – ΗΠΑ στην Κρήτη, για την οποία οι Τούρκοι εξέδωσαν ανακοίνωση υποστηρίζοντας ότι δεν έγινε και πως το αμερικανικό αεροπλανοφόρο βρίσκεται στην περιοχή της Μεσογείου για ασκήσεις με τους Τούρκους.

Η αλήθεια όμως είναι μία και δυστυχώς για τους Τούρκους αποδεικνύεται πως είναι ψεύτες και επικίνδυνοι, μιας και η Ελλάδα δημοσίευσε φωτογραφίες από την συνεκπαίδευση με τους Αμερικανούς, εκθέτοντας για μια ακόμη φορά το τουρκικό καθεστώς.

Ελλάδα και ΗΠΑ πραγματοποίησαν κοινές αεροναυτικές ασκήσεις στην θαλάσσια περιοχή δυτικά της Κρήτης παπό την Παρασκευή 24 Ιουλίου μέχρι σήμερα, Δευτέρα 27 Ιουλίου,

Κατόπιν σχεδιασμού και οργάνωσης από το ΓΕΕΘΑ και καθορισμού λεπτομερειών εκτέλεσης από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού και το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, Μονάδες του Πολεμικού Ναυτικού ενσωματώθηκαν στη Δύναμη Κρούσης του Αεροπλανοφόρου USS DWIGHT D. EISENHOWER (Carrier Strike Group, CSG) κατά τον πλου του στην Ανατολική και Κεντρική Μεσόγειο, με σκοπό την προαγωγή του επιπέδου συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ.

Κατά τη διάρκεια της αποστολής συνοδείας και στο πλαίσιο συνεκπαίδευσης μέσων και Μονάδων των δύο χωρών, υλοποιήθηκε αριθμός συναφών τεχνικών αντικειμένων με τη συμμετοχή Φρεγάτας και Υποβρυχίου του Πολεμικού Ναυτικού.

Επιπρόσθετα, αριθμός αεροσκαφών της Πολεμικής μας Αεροπορίας εκτέλεσε εκπαίδευση εναέριας μάχης με τα αεροσκάφη του Αεροπλανοφόρου σε ρόλο τόσο επιτιθέμενου όσο και αμυνόμενου, ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας εκτελέσθηκαν πυρά Δυτικά Κρήτης και στο Πεδίο Βολής ΚΑΡΑΒΙΑ.

Οι ασκήσεις ήταν εντυπωσιακές και στο σενάριό τους ήταν προσβολή στόχων, αναχαιτίσεις, αναγνωρίσεις και άλλα επιχειρησιακά σενάρια.

Η συνοδεία – συνεκπαίδευση θα ολοκληρωθεί κατά τις βραδινές ώρες της 27ης Ιουλίου 2020.

Απορούσαν με τους Τούρκους στο ΓΓΕΘΑ

Το ΓΕΕΘΑ, σύμφωνα με πληροφορίες, είδε με μεγάλη έκπληξη τη διάψευση της Τουρκίας ότι το αεροπλανοφόρο «Αιζενχάουερ» δεν ήταν μαζί στην άσκηση με τις ελληνικές πολεμικές δυνάμεις. Κι αυτό την ώρα που τα ελληνικά F-16 συμμετείχαν μαζί με τα F-18 στην κοινή άσκηση που πραγματοποιήθηκε δυτικά της Κρήτης.

Για το λόγο αυτό, το ΓΕΕΘΑ έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από την κοινή αεροναυτική άσκηση δυτικά της Κρήτης, εκθέτοντας τους Τούρκους.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ:

Υπενθυμίζουμε πως αργά το βράδυ της Κυριακής (26/07), πηγές του τουρκικού υπουργείου Αμυνας με διαρροή στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης διέψευσαν δημοσιεύματα που ανέφεραν πως υπάρχει προγραμματισμένη αεροναυτική άσκηση μεταξύ των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και των δυνάμεων του αμερικανικού αεροπλανοφόρου Dwight D.Eisenhower και της αρμάδας που το συνοδεύει.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν, σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα, ότι οι εν λόγω ειδήσεις, που ανέφεραν πως το αεροπλανοφόρο άλλαξε την πορεία του και κατευθύνθηκε προς την Κρήτη, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και ότι το Dwight D.Eisenhower μαζί με τρία αμερικανικά πολεμικά πλοία που το συνοδεύουν κατευθύνονται προς τα στενά του Γιβραλτάρ.

Αντιθέτως, μάλιστα, τα τουρκικα δημοσιεύματα ανέφεραν ότι το "Dwight D.Eisenhower" θα συμμετάσχει στις εκπαιδευτικές δραστηριότητες μαζί με μονάδες του τουρκικού ναυτικού, στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ασπίδα της Μεσογείου». Πρόκειται για την επιχείρηση – ομπρέλα που περιλαμβάνει όλες τις δραστηριότητες του τουρκικού ναυτικού στην Ανατολική Μεσόγειο. Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει γίνει γνωστό αν υπήρξε συνεκπαίδευση και με τουρκικά μαχητικά ή πολεμικά πλοία.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Θάνατος 16χρονης Τρίκαλα: Ψάχνουν απαντήσεις στα κινητά τηλέφωνα