ΕΘΝΙΚΑ

Νέα τουρκική προπαγάνδα: «Είμαστε αποφασισμένοι να προστατέψουμε τη Γαλάζια μας Πατρίδα»

Νέα τουρκική προπαγάνδα: «Είμαστε αποφασισμένοι να προστατέψουμε τη Γαλάζια μας Πατρίδα»

Οι Τούρκοι προκαλούν με κάθε τρόπο. Το βράδυ της Τρίτης, το τουρκικό υπουργείο Άμυνας δημοσίευσε ένα νέο προπαγανδιστικό βίντεο με το ερευνητικό σκάφος Oruc Reis.

Στα «κόκκινα» δουλεύει η τουρκική μονταζιέρα, με το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, να δίνει μέσω Twitter στη δημοσιότητα βίντεο με το ερευνητικό σκάφος Oruc Reis συνοδευόμενο από τουρκικά πλοία και να κάνει αναφορά στην «Γαλάζια Πατρίδα».

«Εμπνευσμένοι από την ένδοξη ιστορία μας, την αγάπη και την εμπιστοσύνη του έθνους μας, είμαστε αποφασισμένοι και ικανοί να προστατέψουμε όλων των ειδών τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Γαλάζιας μας Πατρίδας μέχρι τέλους», αναφέρει το Tweet.

Δείτε το προπαγανδιστικό tweet:

Ο κίνδυνος κλιμάκωσης και σε άλλες περιοχές

«Κινούμαστε βήμα – βήμα. Παρακολουθούμε κάθε ενέργεια της Τουρκίας, αξιολογούμε τις καταστάσεις και διαμορφώνουμε τις επόμενες κινήσεις μας. Η υπόθεση έχει δρόμο ακόμα, απαιτείται υπομονή, ψυχραιμία και νηφαλιότητα», τονίζουν στρατιωτικές πηγές που έχουν απόλυτη γνώση της κατάστασης στην ανατολική Μεσόγειο κάθε λεπτό.

Όπως επισημαίνουν, οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν έχουν ρίξει το βάρος τους μόνο στην περιοχή του νοτιοανατολικού Αιγαίου, αλλά σε όλο το μήκος του Αρχιπελάγους και στον Έβρο, υπογραμμίζοντας τον κίνδυνο αφενός το... σίριαλ με το Oruc Reis να τραβήξει ακόμα πολλές ημέρες και να έχει πολλά επεισόδια και αφετέρου οι Τούρκοι να επιχειρήσουν να μεταφέρουν την ένταση και σε άλλες περιοχές.

Επίσης, ποιος θα απέκλειε μια νέα απόπειρα εισβολής στον Έβρο η οποία θα ανάγκαζε την Ελλάδα να στρέψει το ενδιαφέρον της και εκεί;

Για το λόγο αυτό, όλες οι Μονάδες - «κλειδιά» έχουν τεθεί σε ύψιστο συναγερμό, ενώ το Πολεμικό Ναυτικό βγάζει συνεχώς πλοία στο Αιγαίο που συνδράμουν με κάθε τρόπο στην επιχείρηση αποτροπής του Oruc Reis.

Εκτός από τις μονάδες επιφανείας επιχειρούν και πολλά ελληνικά υποβρύχια στην θαλάσσια περιοχή του νοτιοανατολικού Αιγαίου, τα οποία αποτελούν και τον μεγάλο φόβο των Τούρκων, μιας και είναι αδύνατον να εντοπιστούν.

Οι «αόρατοι κυνηγοί» είναι έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να βυθίσουν οποιοδήποτε εχθρικό σκάφος, όντας εξοπλισμένα με τορπίλες που δεν θα αφήσουν κανένα περιθώριο αντίδρασης.

Η ανησυχία των Τούρκων για τα ελληνικά υποβρύχια επιβεβαιώνεται και από τις συνεχείς παραβιάσεις του τουρκικού αεροσκάφους ηλεκτρονικού πολέμου CN-235 το οποίο έψαχνε συνεχώς τη Δευτέρα να εντοπίσει τα stealth ελληνικά υποβρύχια.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Ξέφυγε η κατάσταση - 82 από τα 196 κρούσματα στην Αττική