ΕΘΝΙΚΑ

Oruc Reis: Βγήκε από την ελληνική υφαλοκρηπίδα - Δείτε πού είναι ΤΩΡΑ

Oruc Reis: Βγήκε από την ελληνική υφαλοκρηπίδα - Δείτε πού είναι ΤΩΡΑ

Το τουρκικό ωκεανογραφικό Oruc Reis μετά από τρία 24ωρα εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας, το απόγευμα της Τετάρτης κινείται εντός της κυπριακής ΑΟΖ.

Στις 7.20 το απόγευμα της Τετάρτης το τουρκικό ερευνητικό σκάφος εξήλθε από την ελληνική υφαλοκρηπίδα και συνεχίζει την πορεία του εντός της Κυπριακής ΑΟΖ δυνάμει της παράνομης NAVTEX που είναι σε ισχύ μέχρι τις 23 Αυγούστου.

Το τουρκικό σκάφος πλέει με ποντισμένα στα καλώδια του, και κρατώντας βορειοανατολική πορεία με ταχύτητα 4 κόμβων και συνοδεύεται από μικρό τουρκικό στολίσκο.

Όλες αυτές τις ημέρες το πολεμικό ναυτικό παρακολουθεί στενά την πορεία τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κυπριακή στρατιωτική πηγή που επικαλείται το ΚΥΠΕ, αναφέρει ότι «Το ‘Ορούτς Ρέις’ βγήκε λίγο μετά τις 7.00 το απόγευμα από την ελληνική υφαλοκρηπίδα και μπήκε στην τουρκική υφαλοκρηπίδα, ενώ συνεχίζει με πορεία 60 μοιρών». Όπως εξήγησε, η πορεία του ερευνητικού σκάφους κινείται στον άξονα από τα βορειοανατολικά προς νοτιοδυτικά και αντίστροφα, αλλάζοντας πορεία 180 μοιρών όταν φτάνει στα όρια της περιοχής της παράνομης navtex, κινούμενο μεταξύ τουρκικής και ελληνικής υφαλοκρηπίδας, ενώ «σε κάποια φάση, φυσιολογικά θα περάσει και στην κυπριακή» ΑΟΖ.

Η θέση του Oruc Reis το απόγευμα της Τετάρτης:

Δείτε ΕΔΩ πού βρίσκεται ΤΩΡΑ το Oruc Reis

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Έσπασαν κάθε ρεκόρ τα κρούσματα - 262 σε μία ημέρα μόνο