ΕΘΝΙΚΑ

Τουρκικό Υπουργείο Άμυνας: Το «Kemal Reis» συνόδευσε το Barbaros στην Κύπρο

Τουρκικό Υπουργείο Άμυνας: Το «Kemal Reis» συνόδευσε το Barbaros στην Κύπρο

Την αποχώρηση της τουρκικής φρεγάτας Kemal Reis από τον στολίσκο που συνοδεύει το τουρκικό ερευνητικό πλοίο Oruc Reis στις κινήσεις του εντός της περιοχής που έχει δεσμεύσει με παράνομη NAVTEX η Άγκυρα, θέλησε να δικαιολογήσει το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, το οποίο ανακοίνωσε ότι η συγκεκριμένη φρεγάτα προστατεύει πλέον το Barbaros στην Κύπρο.

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας θέλοντας να εκμεταλλευτεί επικοινωνιακά το περιστατικό με το «Kemal Reis», που έχει υποστεί σοβαρές ζημιές από την ελληνική φρεγάτα «ΛΗΜΝΟΣ», με ένα προπαγανδιστικό tweet έκανε γνωστό ότι αποχώρησε από τον στόλο του Oruc Reis, για να συμμετάσχει στην "επιχείρηση Μεσογειακή Ασπίδα".

Όπως αναφέρει το tweet η εν λόγω άσκηση πραγματοποιείται μαζί με το Λιμενικό των Τουρκοκυπρίων και το Kemal Reis συνόδευσε το Barbaros στην Κύπρο.

Μάλιστα το τουρκικό Υπ. Άμυνας έδωσε στη δημοσιότητα 4 φωτογραφίες του «Kemal Reis» από τη συγκεκριμένη άσκηση, στην οποία υποτίθεται ότι συμμετείχε. Από ότι φαίνεται πρόκειται είτε για φωτογραφίες που έχουν υποστεί επεξεργασία ή πρόκειται για παλαιότερες εικόνες.

Όλη η αλήθεια για την επακούμβηση της φρεγάτας Λήμνος

Μια ανάσα από την πρόκληση θερμού επεισοδίου έφτασαν τις πρωινές ώρες της Τετάρτης (12/08) η Ελλάδα και η Τουρκία όταν μια τουρκική φρεγάτα που συνόδευε το ερευνητικό πλοίο Oruc Reis προσέκρουσε σε ελληνική φρεγάτα που παρακολουθούσε τις κινήσεις του τουρκικού στολίσκου σε περιοχή ελληνικής υφαλοκρηπίδας, σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής».

To ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό κρατά χαμηλούς τόνους για το περιστατικό σε αντίθεση με την τουρκική μονταζιέρα που δημοσιεύει φωτογραφίες ότι η φρεγάτα Λήμνος έχει δήθεν υποστεί τεράστιες ζημίες.

Το τουρκικό σκάφος -σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες της «Καθημερινής»- δεν κράτησε σταθερή την πορεία του και το πίσω μέρος του συγκρούστηκε με το μπροστινό της ελληνικής φρεγάτας.

Αποτέλεσμα ήταν να υποστεί σημαντικές ζημιές στην πρύμνη του, σε αντίθεση με τη «Λήμνος» που συμμετείχε κανονικά την Πέμπτη στα κοινά ελληνογαλλικά γυμνάσια.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Συναγερμός για τη διασπορά σε όλη την Ελλάδα - Διασωληνώθηκε ανήλικη