ΕΘΝΙΚΑ

Απειλή πολέμου Ερντογάν: Ανίκανοι Μητσοτάκης και Μακρόν - Έλληνες και Γάλλοι θα πληρώσετε το τίμημα»

Απειλή πολέμου Ερντογάν: Ανίκανοι Μητσοτάκης και Μακρόν - Έλληνες και Γάλλοι θα πληρώσετε το τίμημα»

Νέα απειλή πολέμου από τον Τούρκο πρόεδρο - Διαμηνύει πως θα χτυπήσει τόσο την Ελλάδα όσο και τους Γάλλους συμμάχους - «Το βέλος έχει φύγει και θα βρει το στόχο του», αναφέρει. 

Με εμπόλεμη σύρραξη απειλή και πάλι την Ελλάδα ο «σουλτάνος», βάζοντας στο στόχαστρο αυτή τη φορά τη Γαλλία και τον Εμάνουελ Μακρόν.

Ο Τούρκος πρόεδρος, με αφορμή της εθνική εορτή της 30ης Αυγούστου για την καταστροφή της Σμύρνης, προχώρησε σε νέες εμπρηστικές δηλώσεις απευθυνόμενος μάλιστα στους λαούς Ελλάδας και Γαλλίας.

Ο Ερντογάν χαρακτήρισε Μητσοτάκη και Μακρόν «μη ικανούς» και διερωτήθηκε αν «οι δύο λαοί είναι έτοιμοι να κάνουν τις ίδιες θυσίες με την Τουρκία».

«Προκαλούμε! Αυτή που υψώνουν ανάστημα απέναντι μας είναι έτοιμοι να κάνουν τις ίδιες θυσίες με εμάς; Ο ελληνικός και ο γαλλικός λαός ξέρει το τίμημα που θα πληρώσει λόγω των μη ικανών διοικητών τους;» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος συνέχισε λέγοντας: «Τις απειλές που δεχόμαστε προστέθηκαν κι αυτές που δεχόμαστε στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο. Επενδύουμε στην αμυντική μας βιομηχανία και στο προσωπικό μας για να αντιμετωπίσουμε αυτές τις απειλές» κατέληξε ο Τούρκος πρόεδρος.

Νωρίτερα την Κυριακή στο μήνυμα προς τον λαό του για την Γιορτή της Νίκης, ο πρόεδρος της Τουρκίας ανέφερε:

«Φυσικά δεν είναι σύμπτωση ότι όσοι προσπάθησαν να αποκλείσουν τη χώρα μας από την Ανατολική Μεσόγειο, που προσπάθησαν να εισβάλουν στην πατρίδα μας πριν από έναν αιώνα, ήταν οι ίδιοι εισβολείς. Ακριβώς όπως το έθνος μας έφερε τον αγώνα για τη σωτηρία στη νίκη, παρά την απουσία και την δυνατότητα, σήμερα, δεν θα διστάσει ποτέ να απογοητεύσει τις φιλοδοξίες και τις κινήσεις που έχουν στόχο να φέρουν όρους της συνθήκη των των Σεβρών, μέσα στην Μπλε Πατρίδα. Κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλλει για τη θέλησή μας σε αυτό το θέμα και την ακλόνητη πίστη μας στη νίκη».

Χαρακτηριστικά είναι και τα όσα έγραψε στο βιβλίο επισκεπτών στο Μαυσωλείο του Κεμάλ: «Η Τουρκία, κυρίως στην ανατολική Μεσόγειο δεν θα σκύψει το κεφάλι της στις πρακτικές απειλών, εκβιασμών που στόχο έχουν την εξόντωση. Θα συνεχίσει η χώρα μας να υπερασπίζεται τα δικαιώματα της που προκύπτουν απο το διεθνές δίκαιο και τις διμερείς συνθήκες.»

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Δημοσκόπηση - χαστούκι στον Ερντογάν: Οι Τούρκοι δεν θέλουν πόλεμο με την Ελλάδα!