ΕΘΝΙΚΑ

Απειλεί ο Ντονμέζ: Όσοι δεν έχουν δικαιώματα και το παίζουν ηγέτες στην Αν. Μεσόγειο θα το πληρώσουν

Απειλεί ο Ντονμέζ: Όσοι δεν έχουν δικαιώματα και το παίζουν ηγέτες στην Αν. Μεσόγειο θα το πληρώσουν

Οι ηγέτες της Τουρκίας δεν σταματούν να τραβούν το σχοινί και να δυναμιτίζουν το ήδη τεταμένο κλίμα στην Αν. Μεσόγειο, όπου από τις αρχές Αυγούστου προκαλούν έχοντας βγάλει για έρευνες το σεισμογραφικό Oruc Reis.

Σειρά στο γαϊτανάκι των προκλήσεων είχε ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας Φατίχ Ντονμέζ, ο οποίος σε δηλώσεις του το μεσημέρι του Σαββάτου, εκτόξευσε απειλές προς τη Γαλλία και τον Εμανουέλ Μακρόν για τα όσα ειπώθηκαν στη συνάντηση των MED7 στην Κορσική.

Συγκεκριμένα, ο Ντονμέζ απείλησε όσους «το παίζουν ηγέτες στην Αν. Μεσόγειο και δεν έχουν στην ουσία κανένα δικαίωμα» ότι θα πληρώσουν το τίμημα για την προκλητική συμπεριφορά τους.

Παράλληλα, προχώρησε σε προβοκατόρικες δηλώσεις σε σχέση με τις δήθεν έρευνες του Oruc Reis στην Αν. Μεσόγειο, λέγοντας «ότι πολύ σύντομα θα υπάρξουν καλά νέα για τις έρευνες τόσο στην Αν. Μεσόγειο όσο και στην Μαύρη Θάλασσα».

Συνεχίζει τις απειλές ο Ακάρ: Κάποιοι να μην κάνουν κινήσεις που ξεπερνούν το μπόι τους

Η προκλητική ρητορική καλά κρατεί από την Τουρκία, με νέο «επεισόδιο» από τον υπουργό Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ.

Ο Ακάρ αναφερόμενος στην ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο, προειδοποίησε «να μην κάνουν κάποιοι κινήσεις που ξεπερνούν το μπόι τους και είναι πάνω από τις δυνατότητές τους».

Υπενθυμίζεται ότι μόλις χθες o υπουργός Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας μιλώντας σε εκδήλωση και συνοδευόμενος από τους αρχηγούς των ενόπλων δυνάμεων, κάλεσε την Ελλάδα «να σωπάσει για να μην γίνει μεζές για τα συμφέροντα των άλλων».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Στο «μυαλό» του παράφρονα Ερντογάν: Τα τρία σενάρια για το Oruc Reis - «Ακουμπά» το Καστελόριζο