ΕΘΝΙΚΑ

Ο αθόρυβος πόλεμος του Αιγαίου: Οι «αόρατοι κυνηγοί» της Ελλάδας και ο τρόμος των Τούρκων

Ο αθόρυβος πόλεμος του Αιγαίου: Οι «αόρατοι κυνηγοί» της Ελλάδας και ο τρόμος των Τούρκων

Σε όλο το μήκος του Αρχιπελάγους πετούν τα τουρκικά αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου αναζητώντας τους «φονιάδες» του βυθού - Κυρίαρχο το Πολεμικό μας Ναυτικό που ξέρει κάθε σημείο του Αιγαίου 

Την ώρα που το τουρκικό ερευνητικό Oruc Reis βρίσκεται μερικά μίλια μακριά από το Καστελόριζο, επιδιδόμενo σε ένα επικίνδυνο παιχνίδι εντυπώσεων, στο βυθό του Αιγαίου και της ανατολικής Μεσογείου βρίσκεται σε εξέλιξη μια «αθόρυβη» μάχη.

Πρόκειται για τη μάχη των υποβρυχίων. Ο ακήρυχτος «υποβρύχιος πόλεμος» έχει ξεκινήσει εδώ και δύο δεκαετίες, με τα πληρώματα των δύο χωρών να έρχονται αντιμέτωπα ακόμα και όταν η κατάσταση με την Τουρκία είναι φαινομενικά ήρεμη.

Μονάδες επιφανείας, ελικόπτερα ανθυποβρυχιακού πολέμου, αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου, ακόμα και μη επανδρωμένα UAV, ρίχνονται στη μάχη προκειμένου να βρεθούν τα υποβρύχια του αντιπάλου.

Εδώ και εβδομάδες οι Τούρκοι προσπαθούν να εντοπίσουν τα ελληνικά υποβρύχια στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο, χωρίς ωστόσο να έχουν καταφέρει τίποτα.

Απόδειξη, το γεγονός ότι καθημερινά σαρώνουν το Αιγαίο, παραβιάζοντας συνεχώς το FIR Αθηνών, αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου CN-235 και ελικόπτερα ανθυποβρυχιακού πολέμου SH-70, που αναζητούν παντού τα κλάσης 214 ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ, το ΩΚΕΑΝΟΣ και το ΜΑΤΡΩΖΟΣ.

ΔΕΙΤΕ ΕΙΚΟΝΕΣ:

Το Πολεμικό Ναυτικό, αθόρυβα, με απόλυτο επαγγελματισμό και αξιοθαύμαστη ναυτοσύνη έχει καταφέρει όχι απλά να κυριαρχήσει στο Αιγαίο αυτές τις κρίσιμες ημέρες που διανύουμε, αλλά και να προκαλέσει νευρικό κλονισμό στους γείτονες. Αφενός γιατί κρατά «αόρατα» τα δικά του υποβρύχια και αφετέρου γιατί τα δικά του ελικόπτερα και αεροσκάφη ανθυποβρυχιακού πολέμου έχουν μετατραπεί σε εφιάλτες για τα τουρκικά υποβρύχια.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Καστελόριζο: Κορυφώνει τις προκλήσεις ο «σουλτάνος» τα επόμενα 24ωρα – Στο στόχαστρό του η ΠτΔ