ΕΘΝΙΚΑ

Ένοπλες Δυνάμεις: Εγκρίθηκε με ευρεία συναίνεση η νέα δομή

Ένοπλες Δυνάμεις: Εγκρίθηκε με ευρεία συναίνεση η νέα δομή

Πλέον, απομένει η τελική έγκριση του σχεδίου από το ΚΥΣΕΑ.

Με την ευρύτατη συναίνεση της Βουλής εγκρίθηκε η νέα δομή των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας.

Είχε προηγηθεί απόρρητη ενημέρωση που παρείχε η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία στα μέλη της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων του κοινοβουλίου για την αναδιάρθρωση των τριών σωμάτων και κατόπιν συνεδρίαση της επιτροπής κεκλεισμένων των θυρών προκειμένου να διεξαχθεί η σχετική ψηφοφορία επί του σχεδίου.

Υπέρ της νέας δομής ψήφισαν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, Κίνημα Αλλαγής. Παρών ψήφισε το ΜεΡΑ25. Καταψήφισαν για διαφορετικούς λόγους ΚΚΕ και Ελληνική Λύση.

Πλέον, απομένει η τελική έγκριση του σχεδίου από το ΚΥΣΕΑ. Σημειώνεται ότι η νέα δομή των Ενόπλων Δυνάμεων θα ισχύσει για την περίοδο 2020-2034.

Στην πρωινή συνεδρίαση συμμετείχαν ο υφυπουργός Εθνικής Αμύνης Αλκιβιάδης Στεφανής, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ) αντιπτέραρχος Γιώργιος Μπλιούμης, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ) αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού (ΓΕΝ) αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης καθώς και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας Αντώνιος Οικονόμου.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: SOS από τα νοσοκομεία - Οι ΜΕΘ που κατασκευάζονται στο Σωτηρία και το Κρατικό Νίκαιας