ΕΘΝΙΚΑ

Μήνυμα Αναστασιάδη προς ΕΕ: Με τη θωπεία δεν θα υποχωρήσει η τουρκική προκλητικότητα

Μήνυμα Αναστασιάδη προς ΕΕ: Με τη θωπεία δεν θα υποχωρήσει η τουρκική προκλητικότητα

Δεν χωράει αμφιβολία ότι θα πρέπει να δημιουργήσουν κρίση εκτίμησης από πλευράς Ευρωπαίων, αναφέρει ο Κύπριος πρόεδρος

Οι νέες προκλήσεις της Τουρκίας θα πρέπει να δημιουργήσουν στους Ευρωπαίους κρίση εκτίμησης, είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στην παρουσίαση βιβλίου του ιδρύματος «Πολύκαρπος Γιωρκάτζης», στο Πολιτιστικό Κέντρο Αρχιεπισκόπου Γ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ερωτηθείς για το θέμα των τουρκικών προκλήσεων που θα θέσει στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, είπε ότι «θα επαναλάβω προς όλους τους εταίρους: Οι νέες προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας σε βάρος της Κύπρου, αλλά που επεκτείνονται στην Ελλάδα, δεν χωράει αμφιβολία ότι θα πρέπει να δημιουργήσουν κρίση εκτίμησης από πλευράς Ευρωπαίων που ακόμα θεωρούν ότι με τη θωπεία αναμένουν ότι θα υπάρξει υποχώρηση της τουρκικής προκλητικότητας».

Αυστηρό μήνυμα Νίκου Δένδια

«Η Τουρκία λειτουργεί ως ο υπονομευτής της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή» τόνισε ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, σε δήλωσή του μετά το τέλος του Συμβουλίου των Υπουργών Εξωτερικών στο Λουξεμβούργο.

Ειδικότερα, ο Νίκος Δένδιας, υπογράμμισε «είχα σήμερα την ευκαιρία να ενημερώσω τους συναδέλφους μου στο Συμβούλιο για τις νέες παράνομες δραστηριότητες της Τουρκίας εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, νότια από το Καστελόριζο. Τους εξήγησα επίσης αυτό που είναι προφανές, ποιος είναι ο κοινός παρονομαστής σε όλες τις προβληματικές καταστάσεις στην περιοχή. Ναγκόρνο Καραμπάχ, Συρία, Ιράκ, Κύπρος, Νοτιοανατολική Μεσόγειο. Ο κοινός παρονομαστής είναι η Τουρκία. Η Τουρκία λειτουργεί ως o υπονομευτής της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή, ενάντια στο διεθνές Δίκαιο, ενάντια στα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Χαμός στο Βόλο: Στα χέρια γαμπρός και πεθερός - Δείτε τι ακολούθησε