ΕΘΝΙΚΑ

Αδιανόητη πρόκληση: Κράτησαν 20 λεπτά στον αέρα το αεροπλάνο του Δένδια

Αδιανόητη πρόκληση: Κράτησαν 20 λεπτά στον αέρα το αεροπλάνο του Δένδια

Ελληνοτουρκικά: Στα άκρα φτάνει και πάλι η τουρκική προκλητικότητα, καθώς  - όπως μετέδωσε η ΕΡΤ - το βράδυ της Τετάρτης (14.10) οι Τούρκοι κράτησαν στον αέρα για είκοσι ολόκληρα λεπτά το κυβερνητικό αεροσκάφος που μετέφερε τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, προς την Αθήνα. 

Φαίνεται πως οι Τούρκοι επιδιώκουν με κάθε τρόπο το «θερμό» επεισόδιο, ενορχηστρώνοντας τις κινήσεις της με τέτοιο τρόπο ώστε να οδηγήσει τις Ένοπλές Δυνάμεις σε «απερισκεψία».

Οι Τούρκοι κράτησαν χθες το βράδυ 20’ στον αέρα το κυβερνητικό αεροσκάφος της Ελλάδας πάνω από τα σύνορα Τουρκίας-Ιρακ (βορείως της Μοσούλης), αρνούμενοι να χορηγήσουν άδεια υπερπτησης στο σκάφος που μετέφερε τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια στην Αθήνα, μεταδίδει η ΕΡΤ.

Οι κυβερνήτες είχαν λάβει κανονικά τις προβλεπόμενες άδειες από τις τουρκικές αρχές, ωστόσο την ώρα που το αεροσκάφος έφτανε στα σύνορα ΙράκΤουρκίας αρνήθηκαν να εγκρίνουν την άδεια υπέρπτησης που είχαν ήδη δώσει.

Το αποτέλεσμα ήταν το αεροσκάφος με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών να κάνει κύκλους πάνω από την περιοχή για περίπου 20 λεπτά, όσο διαρκούσαν οι επικοινωνίες, έντονες, σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση, των κυβερνητών του αεροσκάφους με τις τουρκικές αρχές.

Πηγή: ΕΡΤ

«Παιχνίδια» της Άγκυρας μέσα στη νύχτα: Τι δουλεία είχε το Kanuni στο Καστελόριζο

Σαν να μην έφταναν οι δραστηριότητες του Oruc Reis στην περιοχή της παράνομης τουρκικής NAVTEX, άλλο ένα τουρκικό πλοίο, αυτή τη φορά γεωτρύπανο, έκανε την εμφάνισή του στην περιοχή μέσα στη νύχτα.

Ο λόγος για το πλοίο «Kanuni», το οποίο, σύμφωνα με το marinetraffic, απέπλευσε από το λιμάνι Tasucu της Τουρκίας, στην επαρχία της Μερσίνης, και έχει προορισμό το λιμάνι του Βοσπόρου στην Κωνσταντινούπολη.

Το τουρκικό σκάφος ξεκίνησε από το λιμάνι Tasucu της Τουρκίας και φαίνεται ότι έπλεε με κλειστά ραντάρ μέχρι που εμφανίστηκε νότια και ανατολικά του Καστελόριζου και έχοντας, σύμφωνα με τα στοιχεία, ταχύτητα οκτώ κόμβων.

Το «Kanuni» είναι το ένα από τα τρία πλωτά γεωτρύπανα της Τουρκίας μετά το Fatih και το Yavuz. Μάλιστα η τουρκική κυβέρνηση το είχε αποκτήσει πρόσφατα, εντός του 2020 έναντι περίπου 40 εκατ. δολαρίων.

Το συγκεκριμένο γεωτρύπανο ειδικεύεται σε γεωτρήσεις σε πολύ μεγάλα βάθη.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Δίκη Χρυσής Αυγής - Απόφαση: Ισόβια και 10 χρόνια στον Γιώργο Ρουπακιά