ΕΘΝΙΚΑ

Δεν ηρεμεί ο Ερντογάν: Τρεις νέες NAVTEX για ασκήσεις σε Αιγαίο και Μεσόγειο

Δεν ηρεμεί ο Ερντογάν: Τρεις νέες NAVTEX για ασκήσεις σε Αιγαίο και Μεσόγειο

Ποιες είναι οι συντεταγμένες για τις νέες NAVTEX που εξέδωσε η Τουρκία η οποία φαίνεται να ρίχνει λάδι στην φωτιά με κάθε ευκαιρία

Σε νέες προκλήσεις στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο προχωρά η Τουρκία, καθώς την Παρασκευή (16/10) εξέδωσε όχι μια αλλά... τρεις NAVTEX.

Πρόκειται για άσκηση στις 22-23 Οκτωβρίου στη Μεσόγειο, άσκηση στις 19-21 Οκτωβρίου στο Αιγαίο και άσκηση στις 19-20 Οκτωβρίου, επίσης στο Αιγαίο.

Σημειώνεται ότι η μια από τις τρεις τουρκικές NAVTEX βρίσκεται δυτικά της Σαμοθράκης και νότια του Έβρου, που επισκέπτεται αύριο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε συναγερμό βρίσκεται το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό από τη Δευτέρα (12/10) όταν το τουρκικό ερευνητικό πλοίο Oruc Reis ξεκίνησε από το λιμάνι της Αττάλειας, για να φτάσει εντός της πρώτης παράνομης τουρκικής NAVTEX, νότια του Καστελόριζου.

Σημειώνεται, ότι η πρώτη NAVTEX της ισχύει μέχρι και τις 22 Οκτωβρίου.

«Φλερτάρει» με θερμό επεισόδιο η Τουρκία

Στην κυβέρνηση βρίσκονται σε αυξημένο συναγερμό, καθώς η ελληνική πλευρά δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο η Τουρκία να επιδιώκει τυχόν «θερμό» επεισόδιο.

Στο τραπέζι παραμένει μεταξύ άλλων το άρθρο 42 της ιδρυτικής συνθήκης της ΕΕ για στρατιωτική συνδρομή σε περίπτωση που κράτος – μέλος δεχθεί ένοπλη επίθεση στο έδαφός του, επιλογή για την οποία άλλωστε ο Δένδιας είχε ενημερώσει τους ομολόγους του από το καλοκαίρι.

Η απόφαση της Τουρκίας να τορπιλίσει κάθε προσπάθεια αποκλιμάκωσης κινητοποίησε εξαρχής τους επιτελείς του «Πενταγώνου» και πλέον σε αυξημένη επιφυλακή βρίσκεται το σύνολο των Ενόπλων Δυνάμεων.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Oruc Reis: Ο Ερντογάν «γλεντάει» τη Μέρκελ - Απίστευτο παρασκήνιο