ΕΘΝΙΚΑ

Χυδαία τουρκική προπαγάνδα: Έβαλαν τζαμί στην Αμοργό στο Google Maps

Χυδαία τουρκική προπαγάνδα: Έβαλαν τζαμί στην Αμοργό στο Google Maps
Διαδικτυακή προπαγάνδα από τους Τούρκους
Google Maps

Ξεπέρασαν κάθε όριο οι Τούρκοι στη διαδικτυακή προπαγάνδα, καθώς «φύτεψαν» τζαμί στην Αμοργό στην εφαρμογή Google Maps.

Την ώρα που οι τουρκικές προκλήσεις κορυφώνονται στο Αιγαίο και το θερμόμετρο στην Ανατολική Μεσόγειο ανεβαίνει διαρκώς, η προπαγάνδα από την Άγκυρα χτύπησε… κόκκινο.

Μέσω διαδικτύου οι Τούρκοι προσπαθήσουν να δημιουργήσουν ζητήματα, δηλώνοντας στο Google Maps την ύπαρξη ενός τζαμιού στο νησί της Αμοργού!

Στις αρχές του 2020 είχε συμβεί κάτι αντίστοιχο και με το Φαρμακονήσι, με τον Δήμο Λέρου τότε να αντιδρά πολύ έντονα και στη συνέχεια το «ηλεκτρονικό τζαμί» αφαιρέθηκε μετά από πολλές παρεμβάσεις και διαμαρτυρίες.

Αυτή τη φορά, η προπαγάνδα των Τούρκων «χτύπησε» την Αμοργό. Αν κάποιος πληκτρολογήσει στην αναζήτηση «Αμοργός Τζαμί», θα του επιστρέψει το αποτέλεσμα «Turk Adasi» στην «καρδιά» του νησιού των Κυκλάδων.

Η φράση «Turk Adasi», που σημαίνει «τούρκικο νησί», υποτίθεται πως στο Google Maps προσδιορίζει την ύπαρξη τζαμιού στην Αμοργό. Προφανώς και στο νησί των Κυκλάδων δεν υπάρχει κανένα τζαμί. Αντίθετα, η Αμοργός είναι γνωστή για την ύπαρξη του εμβληματικού μοναστηριού της Χοζοβιώτισσας.

Ήδη έχουν υπάρξει οι πρώτες αντιδράσεις από τους κατοίκους του νησιού και αναμένονται να κορυφωθούν και με κινήσεις προς την Google, πιθανότατα και επίσημα από τη δημοτική αρχή της Αμοργού.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Δένδιας σε Λαβρόφ: Η Ελλάδα έτοιμη για όλα - Η Τουρκία γραφείο ταξιδίων για τζιχαντιστές