ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας σε Λαβρόφ: Η Ελλάδα έτοιμη για όλα - Η Τουρκία γραφείο ταξιδίων για τζιχαντιστές

Δένδιας σε Λαβρόφ: Η Ελλάδα έτοιμη για όλα - Η Τουρκία γραφείο ταξιδίων για τζιχαντιστές
ASSOCIATED PRESS

Συνάντηση με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ είχε νωρίτερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Οπως είπε ο Νίκος Δένδιας, ξεκινώντας τις δηλώσεις του, ενημέρωσε τον Ρώσο ομόλογό του για την τουρκική προκλητικότητα και τις έρευνες που ανακοίνωσε για έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.

«Δυστυχώς, σε όλες τις περιφερειακές εξελίξεις, ο κοινός παρανομαστής είναι ο αποσταθεροποιητικός παράγοντας της Τουρκίας. Εξέφρασα την ανησυχία μου για τον ρόλο της Τουρκίας, η οποία έχει μετατραπεί σε γραφείο ταξιδίων για τζιχαντιστές» σχολίασε ο Έλληνας ΥΠΕΞ, οποίος είπε ότι έθεσε στον Ρώσο ομόλογό του το ζήτημα του στρατιωτικού εξοπλισμού της Τουρκίας.

Κατέστησα σαφές ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη για όλα τα ενδεχόμενα αλλά είναι προσηλωμένη στον διάλογο, όχι όμως υπό το κράτος πιέσεων και απειλών, είπε χαρακτηριστικά ο Ελληνας ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας.

«Οι σχέσεις μεταξύ των χωρών μας έχουν διάρκεια αιώνων. Τονίσαμε τη σημασία της ενίσχυσης των διμερών πολιτικών επαφών. Η Ρωσία είναι και θα παραμείνει αναπόσπαστο μέρος της ευρωπαϊκής αρχιτεκτονικής ασφάλειας» σημείωσε ο Νίκος Δένδιας.

«Στα θέματα ενέργειας προσβλέπουμε στη συνέχιση της συνεργασίας, εξετάσαμε το διμερές εμπόριο και την δυνατότητα αύξησης των επενδύσεων. Έχουμε πολλά να κερδίσουμε, δουλεύοντας μαζί» προσέθεσε.

Λαβρόφ: Υπέρ του διαλόγου και της ειρηνικής διευθέτησης

Από την πλευρά του, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών στάθηκε αρχικά στις ιστορικές σχέσεις των δύο χωρών και υπογράμμισε ότι η διμερής συνεργασία συνεχίζεται, ενώ επισήμανε ότι, κατά την έναρξη της πανδημίας, οι δύο χώρες βοήθησαν η μία την άλλη. Μεταξύ άλλων, αναφερόμενος στο ζήτημα των προκλήσεων της Άγκυρας στην περιοχή του Ανατολικού Αιγαίου, τάχθηκε υπέρ της ειρηνικής διευθέτησης μέσω του διαλόγου.

«Τα προβλήματα στην Ανατολική Μεσόγειο είναι πολλά. Πιστεύουμε ότι πρέπει να επιλύονται μέσω του Διεθνούς Δικαίου» υπογράμμισε ο Σεργκέι Λαβρόφ, «δείχνοντας» ουσιαστικά τον δρόμο του διαλόγου σε Αθήνα και Άγκυρα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τα «μέτωπα» του Ερντογάν: Πώς άνοιξε «πόλεμο» με Γαλλία, Ρωσία και ΗΠΑ