ΕΘΝΙΚΑ

Προκαλεί ξανά η Τουρκία: Τρεις αντι-NAVTEX για αποστρατιωτικοποίηση των νησιών μας!

Προκαλεί ξανά η Τουρκία: Τρεις αντι-NAVTEX για αποστρατιωτικοποίηση των νησιών μας!

Την ώρα που η ΕΕ φαίνεται να πήρε απόφαση πως πρέπει, επιτέλους, να επιβληθούν κυρώσεις στην Τουρκία η Άγκυρα βγάζει επιδεικτικά τη γλώσσα της και με τρεις αντι-NAVTEX ζητά αποστρατικοποίηση ελληνικών νησιών.

Αν πίστεψε κανείς πως με την επιστροφή του Oruc Reis στο λιμάνι της Αττάλειας μπήκε ένα «φρένο» στην προκλητικότητα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και της Τουρκίας, είναι… γελασμένος. Τη στιγμή που η Ευρωπαϊκή Ένωση για πρώτη φορά φαίνεται αποφασισμένη να επιβάλει κυρώσεις στην Άγκυρα, με τη στάση της Άνγκελα Μέρκελ να είναι ενδεικτική των προθέσεων της ΕΕ ενόψει και της Συνόδου Κορυφής του Δεκεμβρίου, οι Τούρκοι επιμένουν να αποτελούν τον… ταραξία της Ανατολικής Μεσογείου και του Αιγαίου και να προκαλούν χυδαία την Ελλάδα.

Ακόμα και οι δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, που έκανε λόγο για μηχανισμό «αποσυμπίεσης», στον οποίο φέρεται να υπάρχει συμφωνία Ελλάδας και Τουρκίας η οποία δουλεύει καλά, δεν ήταν ικανές να σταματήσουν το όργιο προκλητικότητας της Άγκυρας.

Έτσι, λοιπόν, με τρεις αντι-NAVTEX που εκδόθηκαν επί της ουσίας η Τουρκία απαιτεί να αποστρατιωτικοποιηθούν Ψαρά, Λήμνος, Αϊ-Στράτης, Μυτιλήνη, Χάλκη και Τήλος.

Οι τρεις τουρκικές αντι-NAVTEX

TURNHOS N/W : 1491/20

AEGEAN SEA

  1. NAVTEX MESSAGE NUMBER LA63-256/20 IS VIOLATION OF DEMILITARIZED STATUS OF PSARA ISLAND SET BY THE 1923 LAUSANNE PEACE TREATY.
  2. CANCEL THIS MESSAGE 031100Z DEC 20.

_____________________________________________________________________

TURNHOS N/W : 1490/20

AEGEAN SEA

  1. NAVTEX MESSAGE NUMBER LA62-255/20 IS VIOLATION OF DEMILITARIZED STATUS OF LEMNOS, AYA EVSTRATIOS AND LESBOS ISLANDS SET BY THE 1923 LAUSANNE PEACE TREATY.
  2. CANCEL THIS MESSAGE 041100Z DEC 20.

_______________________________________________________________________

TURNHOS N/W : 1489/20

AEGEAN SEA

  1. NAVTEX MESSAGE NUMBER HA32-731/20 IS VIOLATION OF DEMILITARIZED STATUS OF PISCOPIS (TILOS) AND CALKI ISLANDS SET BY THE 1947 PARIS PEACE TREATY.
  2. CANCEL THIS MESSAGE 011100Z DEC 20.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

«Κλείδωσε» το διάγγελμα Μητσοτάκη: Πότε θα γίνει - Τι θα ανακοινώσει για το lockdown