ΕΘΝΙΚΑ

Πολεμικό Ναυτικό: Ούτε ένα κρούσμα κορονοϊού σε Πόρο και Κανελλόπουλο - Εντυπωσίασαν οι Ναύτες

Πολεμικό Ναυτικό: Ούτε ένα κρούσμα κορονοϊού σε Πόρο και Κανελλόπουλο - Εντυπωσίασαν οι Ναύτες

Παράδειγμα προς μίμηση η «θωράκιση» από την πανδημία του Κέντρου Εκπαιδεύσεως και της Ναυτικής Βάσης - Εντυπωσιακές εικόνες από την τελετή ορκωμοσίας. 

Την Πέμπτη 03 Δεκεμβρίου 2020, πραγματοποιήθηκαν τελετές ορκωμοσίας Ναυτών 2020 Δ΄ ΕΣΣΟ, στη Ναυτική Βάση ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ και στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως ΠΟΡΟΣ.

Στην τελετή ορκωμοσίας στη Ν.Β. ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ παρέστησαν, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος και ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ, ενώ στην αντίστοιχη στο Κ.Ε. ΠΟΡΟΣ παρέστη ο Διοικητής Ναυτικής Εκπαίδευσης (ΔΝΕ) Υποναύαρχος Χαράλαμπος Ζησιμόπουλος ΠΝ.

ΔΕΙΤΕ ΕΙΚΟΝΕΣ:

Πέρα από τις εντυπωσιακές εικόνες από τις επιδείξεις των Ναυτών, το επίσης εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι τόσο στη Ναυτική Βάση ΠΟΡΟΥ όσο και στη Ναυτική Βάση ΚΕΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν υπήρξε ούτε ένα κρούσμα κορονοϊού, τη στιγμή που όλη η χώρα δοκιμάζεται από την επέλαση της πανδημίας.

Σε όλο το Πολεμικό Ναυτικό μάλιστα, που αποτελεί αυτή την περίοδο την αιχμή του δόρατος στην αντιμετώπιση της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο, τα κρούσματα είναι κάτω από 100 σε σύνολο 16.250 ατόμων που υπηρετούν στον Κλάδο. Τι σημαίνει αυτό; Πώς η επιχειρησιακή ικανότητα του Πολεμικού Ναυτικού δεν έχει επηρεαστεί στο ελάχιστο από την πανδημία.

Ανάλογη εικόνα επικρατεί και σε Στρατός Ξηράς και Πολεμική Αεροπορία, με τα κρούσματα να είναι ελάχιστα σε σχέση με τον αριθμό των δεκάδων χιλιάδων στελεχών που υπηρετούν, αλλά και σε σχέση με τον γενικό πληθυσμό. Πιο συγκεκριμένα, στις 110.000 που είναι η ενεργή δύναμη σε Στρατό Ξηράς, Πολεμικό Ναυτικό και Πολεμική Αεροπορία, υπάρχουν μερικές εκατοντάδες κρούσματα. Μιλάμε δηλαδή για ποσοστό περίπου 0,8%.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: «Βράζουν» με 428 η Θεσσαλονίκη και 334 η Αττική - Αγωνία για Λάρισα και Πιερία