ΕΘΝΙΚΑ

«Κλείδωσε» η συμφωνία για τα 18 Rafale – Η ανακοίνωση Μητσοτάκη στη Βουλή

«Κλείδωσε» η συμφωνία για τα 18 Rafale – Η ανακοίνωση Μητσοτάκη στη Βουλή
AP Images

Στο πλαίσιο της ομιλίας του πριν από την ψήφιση του προϋπολογισμού στη Βουλή, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε πως τις επόμενες ημέρες θα υπογραφεί η συμφωνία με τη Γαλλία για την απόκτηση των 18 μαχητικών αεροσκαφών τύπου Rafale.

Όπως εξήγησε ο κ. Μητσοτάκης, τα 18 μαχητικά αεροσκάφη τύπου Rafale, θα αποκτηθούν από την Ελλάδα εντός του 2021. «Ποτέ άλλοτε ένα τόσο σύνθετο και σημαντικό εξοπλιστικό πρόγραμμα δεν έχει εκτελεστεί τόσο σύντομα κι αποτελεσματικά», τόνισε.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι θα προχωρήσει η προμήθεια φρεγατών, drones, η αναβάθμιση των F16, η προμήθεια σύγχρονου εξοπλισμού για τις Ένοπλες Δυνάμεις και η πρόσληψη 15.000 επαγγελματιών όλων των ειδικοτήτων σε βάθος 5ετίας.

Έκανε λόγο για «συγκεκριμένες προβλέψεις στο φετινό προϋπολογισμό, σχεδόν 5,5 δισ. για την Εθνική Άμυνα, αυξημένες κατά 57% σε σχέση με το 2019». Και κατηγόρησε πάλι τον ΣΥΡΙΖΑ πως «δεν έχει θάρρος να ψηφίσει αυτά τα κονδύλια, δεν τα υποστηρίζει η αξιωματική αντιπολίτευση. Ποια εξήγηση δίνετε γι' αυτό; Επικράτησαν στον ΣΥΡΙΖΑ οι αριστερές φωνές; Από τη μία πατριωτικός τσαμπουκάς κι από την άλλη αδράνεια ως προς τη στήριξη των Ενόπλων Δυνάμεων; Υποκριτικά δηλώνετε παρών και όμως είστε απών από το εθνικό μέτωπο; Πατριωτισμός με ξένα κόλλυβα λέγεται αυτό!», επισήμανε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Επιβεβαίωση Newsbomb.gr: Έτσι θα κάνουμε γιορτές - Τι ισχύει για ρεβεγιόν και εκκλησίες (ΦΕΚ)