ΕΘΝΙΚΑ

Προκλητικός ο Ακάρ: Η Ελλάδα δεν είναι καλός γείτονας

Προκλητικός ο Ακάρ: Η Ελλάδα δεν είναι καλός γείτονας
AP Images

Ζητά και τα… ρέστα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, υποστηρίζοντας πως η Ελλάδα δεν έχει συμπεριφορά καλού γείτονα με αφορμή τις Navtex που έχουν εκδοθεί από την ελληνική πλευρά τους τελευταίους μήνες.

Μετά το τέλος της άσκησης «Tiger Claw 2020», την οποία παρακολούθησε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας και στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων της γειτονικής χώρας, ο Χουλουσί Ακάρ μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου από τη βάση του Ακσάζ και… ζήτησε και τα ρέστα από την Ελλάδα για τις τελευταίες εξελίξεις στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

«Η Ελλάδα έχει ανακοινώσει 46 Navtex μέσα σε τρεις μήνες και έχει χρησιμοποιήσει μόνο δυο από αυτές. Αυτές οι συμπεριφορές είναι ενάντια στην καλή γειτνίαση και στις σχέσεις των δυο χωρών», είπε χαρακτηριστικά ο Ακάρ.

«Οι γείτονές μας είναι αργοί και διστακτικοί και συνεχίζουν να διαστρεβλώνουν τα γεγονότα», πρόσθεσε για να δώσει ακόμα πιο προκλητικό τόνο στα λεγόμενά του σε βάρος της χώρας μας.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, μάλιστα, δεν δίστασε να σχολιάσει και την επιβολή κυρώσεων από τις ΗΠΑ προς την Τουρκία, λόγω της απόκτησης των ρωσικών πυραύλων S-400. «Οι κυρώσεις από τις ΗΠΑ δεν θα επηρεάσουν μόνο την Τουρκία αλλά και τη συμμαχία του ΝΑΤΟ και τις διεργασίες της», ανέφερε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Το σχέδιο της ΕΛΑΣ για Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά - «Σφράγισμα» δρόμων μετά τις 22.00