ΕΘΝΙΚΑ

Πώς ο Γ. Παπακωνσταντίνου μάς διέσυρε στην Τουρκία

Πώς ο Γ. Παπακωνσταντίνου μάς διέσυρε στην Τουρκία

Το διασυρμό της Ελλάδας στην Τουρκία πέτυχε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Ο ίδιος μάλιστα έγινε πρωτοσέλιδο σε αρκετές εφημερίδες της γειτονικής χώρας , καθώς ο Τούρκος ομόλογός του Τανέρ Γιλντίζ δήλωσε ότι βαρέθηκε να ακούει τα ...παρακάλια του κ. Παπακωνσταντίνου και τελικά άνοιξε τις στρόφιγγες του φυσικού αερίου παρ’ όλο που η Τουρκία έχει δυσκολίες στις παραλαβές από το Αζερμπαϊτζάν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γιλντίζ, από το βράδυ της Παρασκευής η Τουρκία ξεκίνησε την κανονικά παροχή αερίου προς την Ελλάδα μετά το δραματικό τηλεφώνημα του Έλληνα υπουργού.

"Προχθές με κάλεσε στο τηλέφωνο ο Έλληνας ομόλογός μου. Μου ανέφερε πως βρίσκονται σε δύσκολη θέση. Με τις εκκλήσεις του συγκινήθηκα και δεν άντεξα. Γι' αυτό και έλαβα υπ' όψιν την παράκλησή του και από το βράδυ της Παρασκευής ξεκινήσαμε και πάλι τη ροή του αερίου" δήλωσε ο Γιλντίζ.

Οι εκκλήσεις του κ. Παπακωνσταντίνου απασχόλησαν τα πρωτοσέλιδα σχεδόν όλων του τουρκικών εφημερίδων.

«Ο γείτονας μας εκλιπαρούσε κι εμείς ανοίξαμε τις στρόφιγγες» ο τίτλος της Sabah.

«Πρόλαβε γείτονα, κρυώνουμε» ο τίτλος της Takvim.

«Δεν άντεξα και άνοιξα τις στρόφιγγες - Ο υπουργός λυπήθηκε τον Έλληνα ομόλογό του» ο τίτλος της Taraf.

Η κατάσταση με τις εκκλήσεις του Γ. Παπακωνσταντίνου έλαβε μάλιστα τέτοιες διαστάσεις, ώστε στην Άγκυρα κυκλοφόρησαν φήμες πως η Τουρκία παρείχε δωρεάν το αέριο.

«Δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Εμείς δεν δώσαμε σε κανέναν δωρεάν φυσικό αέριο» ξεκαθάρισε ο Γιλντίζ.