ΕΘΝΙΚΑ

Απίστευτο θράσος Ερντογάν: Κατηγόρησε την Ελλάδα στην πρόεδρο της Κομισιόν - Τι ζήτησε από την ΕΕ

Απίστευτο θράσος Ερντογάν: Κατηγόρησε την Ελλάδα στην πρόεδρο της Κομισιόν - Τι ζήτησε από την ΕΕ

Με πρόσχημα μάλιστα ότι η Τουρκία είναι υποψήφια προς ένταξη χώρα στην ΕΕ, ο Ερντογάγ απαίτησε μεταξύ άλλων, να τερματιστούν οι αποκλεισμοί, οι δηλώσεις και οι πράξεις εναντίον της Τουρκίας

Ολοκληρώθηκε το βράδυ του Σαββάτου η τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και την πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Παρά την προκλητική συμπεριφορά που έχει επιδείξει ο η Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο τους τελευταίους μήνες, δοκιμάζοντας την υπομονή τόσο της Ελλάδας όσο και της Κύπρου ο «σουλτάνος» εμφανίστηκε με... απαιτήσεις για ακόμα μια φορά μπροστά στην πρόεδρο της Κομισιόν.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή» ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τόνισε στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ότι η Τουρκία βλέπει το μέλλον της στην Ευρώπη λέγοντας χαρακτηριστικά πως «η Ε.Ε είναι σε προτεραιότητα της ατζέντας της Τουρκίας».

Για ακόμα μια φορά, χωρίς καμία διάθεση μεταμέλειας και ίχνος υποχώρησης ο Τούρκος πρόεδρος έστρεψε τα «βέλη» του τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Γαλλία και την Κύπρο κάνοντας λόγο για «καπρίτσια» κάποιων μελών της ΕΕ, ενώ έριξε το βάρος των ευθυνών για την ένταση στην περιοχή, σε «τεχνικά προβλήματα» που δημιούργησαν αυτές οι χώρες.

Ο «σουλτάνος» μεταξύ άλλων ζήτησε και την επικαιροποίηση της συμφωνίας του προσφυγικού, την οποία συνεχίζει να χρησιμοποιεί με θράσος ως «μοχλό πίεσης» προς την ΕΕ, ενώ είχε και την απαίτηση να ζητήσει την απελευθέρωση της βίζας στους Τούρκους πολίτες.

Με πρόσχημα μάλιστα ότι η Τουρκία είναι υποψήφια προς ένταξη χώρα στην ΕΕ, ο Ερντογάγ ζήτησε μεταξύ άλλων να τερματιστούν οι αποκλεισμοί, οι δηλώσεις και οι πράξεις εναντίον της Τουρκίας, ενώ ζήτησε ευθαρσώς να ξεκινήσουν οι τακτικές σύνοδοι κορυφής Τουρκίας-E.E. αλλά και οι συναντήσεις και οι επαφές μεταξύ Βρυξελλών και Άγκυρας.

Συνάντηση Τσβούσογλου - Μπορέλ

Συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου στις Βρυξέλλες αναμένεται να έχει ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας όπως ανέφερε ο ίδιος μετά την τηλεδιάσκεψη.

Ο Ζοζέπ Μπορέλ τόνισε ότι η ΕΕ είναι έτοιμη να συνεχίσει να εργάζεται «για διάλογο με την Τουρκία». Ειδικότερα, ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ σημείωσε: «Συμμετείχα με την Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν σε μια χρήσιμη συνομιλία με τον Ταγίπ Ερντογάν σήμερα. Είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για διάλογο με την Τουρκία. Ανυπομονώ να καλωσορίσω τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου στις Βρυξέλλες για να συνεχίσω την αποστολή που ελήφθη από τους ηγέτες στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο τον Δεκέμβριο».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: Καλπάζει ο κορονοϊός στην Αττική - Ο χάρτης της διασποράς σε όλη τη χώρα