ΕΘΝΙΚΑ

«Ξεσκεπάζονται» οι Τούρκοι: Αυτή είναι η τουρκική «γραμμή» στις διερευνητικές

«Ξεσκεπάζονται» οι Τούρκοι: Αυτή είναι η τουρκική «γραμμή» στις διερευνητικές

Κουτοπονηριές για να θέσουν επί τάπητος τις παράλογες απαιτήσεις τους.

Με αναλυτικά ρεπορτάζ και αδιάσειστα στοιχεία, έχουμε αποκαλύψει στο παρελθόν τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν τα Μέσα Ενημέρωσης στην Τουρκία και πώς δρουν οι κατευθυνόμενοι Τούρκοι δημοσιογράφοι.

Ακόμα και το πρακτορείο Anadolou, που υποτίθεται πως είναι το πιο έγκυρο Μέσο στη γείτονα, κατευθύνεται και λογοκρίνεται από το τουρκικό καθεστώς, παίζοντας αρκετές φορές το ρόλο του «λαγού» για το «παλάτι».

Σήμερα λοιπόν (25.01), ημέρα κατά την οποία ξεκίνησαν και πάλι οι διερευνητικές μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, το πρακτορείο Anadolou δημοσιεύει μία ανάλυση - που καταγράφει την σκληρή «γραμμή» της Άγκυρας και τις παράλογες απαιτήσεις έναντι της χώρας μας.

Το κείμενο υπογράφεται από τον πανεπιστημιακό ερευνητή Haci Mehmet Boyraz, ο οποίος , ούτε λίγο, ούτε πολύ, υποστηρίζει ότι είναι η στιγμή να δείξει η Ελλάδα κατά πόσον είναι διατεθειμένη με ειλικρίνεια να βρει βιώσιμες λύσεις στα προβλήματά της με την Τουρκία ,όπως και στο κυπριακό.

Μάλιστα, ο Boyraz εκφράζει την εκτίμηση ότι όσο συχνά κι έχουν επαφές οι δύο πλευρές, δεν πρόκειται να υπάρξουν «ρεαλιστικές λύσεις» αν η Ελλάδα δεν αλλάξει την «άδικη συμπεριφορά της» , που βασίζεται - όπως αναφέρει - αποκλειστικά «στα δικά της συμφέροντα».

Μάλιστα, η ανάλυση κάνει λόγο για στόχο της Ελλάδας να επεκτείνει μονομερώς τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια - επαναφέροντας το casus belli.Σημειώνει δε,χαρακτηριστικά, ότι η Ελλάδα θέλει 12 μίλια «ακόμα και για τις βραχονησίδες της».
Από το κείμενο δεν θα μπορούσε να λείπει το αίτημα των Τούρκων για αποστρατικοποίηση νησιών του ανατολικού Αιγαίου. Συγκεκριμένα, γίνονται αναφορές σε «παραβίαση συνθηκών» από την ελληνική πλευρά με την τοποθέτηση στρατιωτικής δύναμης στην Μεγίστη και την πραγματοποίηση στρατιωτικών ασκήσεων στη Χίο και στη Λήμνο - και μάλιστα, η επιθετική παρουσία της «Στρατιάς του Αιγαίου» δικαιολογείται... στο πλαίσιο της αμοιβαιότητας, ως δήθεν απάντηση στις «ελληνικές παραβιάσεις».

Σε ο,τι αφορά τον εθνικό εναέριο χώρο, που έχει οριστεί στα 10 μίλια από την δεκαετία του '30 με την Τουρκία να το αποδέχεται για χρόνια , η ανάλυση του Anadolou κάνει λόγο για διάθεση της Ελλάδας να επεκτείνει... παράνομα τον εναέριο χώρο της στα δέκα μίλια - προσθέτοντας έτσι μία απαίτηση στο τραπέζι των διερευνητικών επαφών.
Όσον αφορά στο Κυπριακό, τα τουρκικά «παπαγαλάκια» κάνουν ανοιχτά λόγο για «λύση» δύο κρατών και μάλιστα γίνεται προσπάθεια να επιρριφθεί η ευθύνη για την αποτυχία κάθε ομοσπονδιακού τύπου λύσης στους Ελληνοκυπρίους.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μετακίνηση από νομό σε νομό: Δείτε πότε «ξεκλειδώνουν» οι μετακινήσεις