ΕΘΝΙΚΑ

Νίμιτς : Διατεθειμένη η Ελλάδα να λυθεί το ζήτημα της ονομασίας

Νίμιτς : Διατεθειμένη η Ελλάδα να λυθεί το ζήτημα της ονομασίας

Τη διάθεση της ελληνικής κυβέρνησης για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας της ΠΓΔΜ διαπίστωσε ο απεσταλμένος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς, κατά τη συνάντησή που είχε με τον υπουργό Εξωτερικών Σταύρο Δήμα.


«Ο κ. Δήμας με ενθάρρυνε να συνεχίσω την εντολή μου στα Ηνωμένα Έθνη στο πλαίσιο της εξεύρεσης κοινά αποδεκτής λύσης» δήλωσε ο κ. Νίμιτς.

Σε σχετική ερώτηση για το εάν συζήτησε με τον υπουργό Εξωτερικών την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, καθώς επίσης και εάν επικείμενες εκλογές στην Ελλάδα θα επηρεάσουν τη διαδικασία, ο κ. Νίμιτς απάντησε ότι στο πλαίσιο της Δημοκρατίας είναι φυσικό να υπάρχουν και οι εκλογές.

Υπογράμμισε άλλωστε πως τόσα χρόνια είχαμε εκλογές και στις δυο γειτονικές χώρες και πρόσθεσε ότι εάν προκηρυχθούν εκλογές θα αναμένει την επόμενη κυβέρνηση στην Ελλάδα.

Δεν παρέλειψε να αναφέρει πως αντιλαμβάνεται τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα μας, αλλά εξέφρασε την πεποίθηση ότι υπάρχει αυτή τη στιγμή μια λειτουργική κυβέρνηση στην Ελλάδα, που μπορεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα και παράλληλα να ασχοληθεί και με το ζήτημα της επίλυσης της ονομασίας της ΠΓΔΜ.