ΕΘΝΙΚΑ

Σε άλλο κόσμο ο Τσαβούσογλου: «Η σημαία μας να κυματίζει στην Ανατολική Μεσόγειο»

Σε άλλο κόσμο ο Τσαβούσογλου: «Η σημαία μας να κυματίζει στην Ανατολική Μεσόγειο»

Για ακόμα μια φορά ο Τούρκος ΥΠΕΞ έκανε  λόγο για «δίκαιο διαμοιρασμό»

«Κάναμε τη σημαία μας να κυματίζει στην Ανατολική Μεσόγειο και τώρα όλοι έχουν μάθει να συνεργάζονται με την Τουρκία», ήταν τα προκλητικά λόγια του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, κατά την διάρκεια ομιλίας του στην Ατάλεια.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ, αφού διαστρέβλωσε τα γεγονότα που έλαβαν χώρα το περασμένο καλοκαίρι στην Ανατολική Μεσόγειο, με τις παραβιάσεις που προέβη η Άγκυρα, έκανε για ακόμα μια φορά λόγο για «δίκαιο διαμοιρασμό», λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «κανείς δεν πρέπει να αποκλείει στην Τουρκία».

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου ανέβασε για ακόμα μια φορά τους τόνους για... εσωτερική κατανάλωση καθώς η χώρα του, εν μέσω των διερευνητικών επαφών με την Ελλάδα, απέσυρε όλα τα ερευνητικά σκάφη της από την Ανατολική Μεσόγειο

Αναφορικά με τις σχέσεις Τουρκίας-Ευρώπης ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου ανέφερε στη συνέχεια «με την ΕΕ, εδώ και χρόνια, θέλαμε να οικοδομήσουμε καλές σχέσεις, αλλά πρόσφατα επέλεξαν τη γλώσσα των απειλών, αλλά εμείς την απορρίψαμε. Mε τα βήματα που κάναμε στην ανατολική Μεσόγειο, τον Δεκέμβριο το κατάλαβαν και έδωσαν θετικά μηνύματα και τώρα εμείς απαντήσαμε και ανταποδώσαμε, και θα εργαστούμε επί μεθόδων για ειρηνικές λύσεις».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός - Αττική: Φόβος για «έκρηξη» κρουσμάτων έως και 40% τις επόμενες 15 ημέρες