ΕΘΝΙΚΑ

ΥΠΕΞ: Στις 16 Μαρτίου ο νέος γύρος των διερευνητικών

ΥΠΕΞ: Στις 16 Μαρτίου ο νέος γύρος των διερευνητικών

Στην Αθήνα, στις 16 Μαρτίου, θα συνεχιστούν οι διερευνητικές επαφές Ελλάδας – Τουρκίας, όπως επιβεβαίωσε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών. 

Στις 16 Μαρτίου θα διεξαχθεί στην Αθήνα ο 62ος γύρος των διερευνητικών επαφών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, όπως αναφέρει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Το πρωί της Τετάρτης (10.03), το Newsbomb.gr είχε επισημάνει σε αναλυτικό άρθρο ότι ο Ερντογάν θα αναγκαστεί να καθίσει στο τραπέζι των διερευνητικών επαφών με την Αθήνα, θέλοντας έτσι να δείξει ότι οι διαπραγματεύσεις είναι σε εξέλιξη και αποφεύγοντας ξανά τις ευρωπαϊκές κυρώσεις στην Σύνοδο Κορυφής της 25ης Μαρτίου.

Να σημειωθεί ότι Ελλάδα και Τουρκία κάθισαν ξανά στο ίδιο τραπέζι στις 25 Ιανουαρίου 2021 - ύστερα από πέντε χρόνια - σε μία συνάντηση που ήταν περισσότερο αναγνωριστική.

Τότε, είχε γίνει γνωστό πως οι επόμενες διερευνητικές επαφές θα γίνονταν στην Αθήνα, στις αρχές του Μαρτίου.

Οι πρώτες διερευνητικές επαφές Ελλάδας και Τουρκίας, ολοκληρώθηκαν στις 25 Ιανουαρίου μετά από τρεις και πλέον ώρες, με την ελληνική αποστολή να αποχωρεί από το ανάκτορο Ντολμαμπαχτσέ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η τουρκική προεδρία αναβάθμισε αυτή τη συνάντηση, καθώς στις διερευνητικές συμμετείχε και ο εκπρόσωπος του Ερντογάν Ιμπραήμ Καλίν.

Τότε ο Καλίν σε μήνυμά του ανέφερε: «Έπειτα από 4,5 χρόνια, οι διερευνητικές επαφές μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας ξεκίνησαν πάλι σήμερα στην Κωνσταντινούπολη. Υπό την ισχυρή ηγεσία του προέδρου μας, είναι πιθανό να λύσουμε όλα τα προβλήματα, συμπεριλάμβανομένου του Αιγαίου. Έχουμε την επιθυμία γι' αυτό. Η περιφερειακή ειρήνη και η σταθερότητα ενδιαφέρουν όλους».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Λύνει τη σιωπή της - Η πρώτη φωτογραφία μετά την επίθεση με βιτριόλι