ΕΘΝΙΚΑ

Πολεμικό Ναυτικό: Συνεκπαίδευση μονάδων του ΝΑΤΟ - Εντυπωσιακές εικόνες

Πολεμικό Ναυτικό: Συνεκπαίδευση μονάδων του ΝΑΤΟ - Εντυπωσιακές εικόνες

Eκτελέστηκαν αντικείμενα επικοινωνιών, σύνθεσης και ανταλλαγής αναγνωρισμένης εικόνας περιοχής και σύνθετα αντικείμενα αντιαεροπορικού πολέμου.

Την ώρα που η Τουρκία επαναφέρει ξανά και ξανά τις παράλογες διεκδικήσεις της, τις οποίες φυσικά επιθυμεί να θέσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ακόμα και κατά τη διάρκεια των διερευνητικών επαφών, η Ελλάδα απαντά με συνεχή εγρήγορση και μέγιστη επιχειρησιακή ετοιμότητα.

Παρά την ασφυκτική πίεση από τις συνεχείς προκλήσεις των Τούρκων, ο ελληνικός Στόλος συμμετέχει ανελλιπώς σε συμμαχικές ασκήσεις αλλά και σε εγχώριες, με μονάδες επιφανείας, υποβρύχια και αεροσκάφη.

Οι εικόνες που δίνει στη δημοσιότητα το Πολεμικό Ναυτικό, από τη συνεκπαίδευση με μονάδες του ΝΑΤΟ επιβεβαιώνουν την άριστη συνεργασία των Ενόπλων Δυνάμεων με τους συμμάχους μας, ενώ η ένταξη της φρεγάτας ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗΣ ως πλήρες οργανικό μέλος της δύναμης SNMG 2, αποδεικνύει την εμπιστοσύνη και την βαθιά εκτίμηση που τρέφουν οι σύμμαχοι στον ελληνικό Στόλο.

Την Τετάρτη 10 Μαρτίου 2021, κατόπιν ενεργειών του ΓΕΕΘΑ και στο πλαίσιο των διεθνών συνεργασιών των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων με αντίστοιχες ΕΔ συμμάχων χωρών, διεξήχθη συνεκπαίδευση PASSEX (Passing Exercise) της Φρεγάτας (Φ/Γ) ΨΑΡΑ και μαχητικών Αεροσκαφών με μονάδες της Μόνιμης Συμμαχικής Ναυτικής Δύναμης STANDING NATO MARITIME GROUP TWO (SNMG 2), στη θαλάσσια περιοχή δυτικά της Κρήτης.

Από την 5 Φεβρουαρίου έως την 11 Μαρτίου 2021, η Φ/Γ ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗΣ συμμετέχει ως πλήρες οργανικό μέλος στη δύναμη SNMG 2.

Κατά τη διάρκεια του PASSEX, εκτελέστηκαν αντικείμενα επικοινωνιών, σύνθεσης και ανταλλαγής αναγνωρισμένης εικόνας περιοχής, προχωρητικοί ελιγμοί καθώς και σύνθετα αντικείμενα αντιαεροπορικού πολέμου ADEX (Air Defense Exercise).

Η εν λόγω συνεκπαίδευση σε συνδυασμό με την ενεργό συμμετοχή μονάδων στη Μόνιμη Συμμαχική Ναυτική Δύναμη SNMG 2 συνέβαλε στην προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, μαχητικής ικανότητας, διαλειτουργικότητας και συνεργασίας των συμμετεχόντων σε Συμμαχικό πλαίσιο.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ: