ΕΘΝΙΚΑ

Μπορέλ: Η διαδικασία της αποκλιμάκωσης με την Τουρκία είναι εύθραυστη - Όλες οι επιλογές στο τραπέζι

Μπορέλ: Η διαδικασία της αποκλιμάκωσης με την Τουρκία είναι εύθραυστη - Όλες οι επιλογές στο τραπέζι

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος ανέφερε, ότι οι κινήσεις της Τουρκίας σχετικά με το φιλοκουρδικό κόμμα HPD και η απόσυρση από τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης πρέπει να ληφθούν υπόψη

Aπό τον περασμένο Δεκέμβριο η ΕΕ έχει παρατηρήσει μερικά σημάδια προς θετική κατεύθυνση και βήματα προς αποκλιμάκωση από την πλευρά της Τουρκίας ανέφερε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου μετά την ολοκλήρωση του ΣΕΥ.

Ωστόσο, όπως σημείωσε ο Ζοζέπ Μπορέλ, «η διαδικασία της αποκλιμάκωσης είναι εύθραυστη» υπογραμμίζοντας ότι η προσπάθεια πρέπει να είναι διαρκής.

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος ανέφερε, ότι οι κινήσεις της Τουρκίας σχετικά με το φιλοκουρδικό κόμμα HPD και η απόσυρση από τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης πρέπει να ληφθούν υπόψη.

«Είναι σημαντικό να συνεχίσουμε να έχουμε θετική ατζέντα, αλλά όλες οι επιλογές είναι στο τραπέζι εάν χρειαστεί» προσέθεσε ο Ύπατος Εκπρόσωπος.

Σημειώνεται ότι η έκθεση Μπορέλ κρίθηκε θετικά από την πλευρά της Αθήνας, έχοντας ωστόσο κάποιες ελλείψεις σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 1.707 νέα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ - 69 θάνατοι σε 24 ώρες, 681 οι διασωληνωμένοι