ΕΘΝΙΚΑ

Ένοπλες Δυνάμεις: Γίνονται πανίσχυρες - Όλα τα νέα οπλικά συστήματα στο Infographic του Newsbomb.gr

Ένοπλες Δυνάμεις: Γίνονται πανίσχυρες - Όλα τα νέα οπλικά συστήματα στο Infographic του Newsbomb.gr

Κυρίαρχη η Πολεμική Αεροπορία με Rafale, F-16 και Mirage - Ανατρέπει τα δεδομένα το Πολεμικό Ναυτικό με τις 4 νέες φρεγάτες, ελικόπτερα και ενίσχυση των υποβρυχίων 214 - Αναβαθμίζεται ο Στρατός Ξηράς με νέο τυφέκιο, «καναδέζα», τεθωρακισμένα και αντιαρματικά - Δείτε στο Infographic του Newsbomb.gr όλο το σχέδιο αναβάθμισης των Ενόπλων Δυνάμεων

Νευρικό κλονισμό έχει προκαλέσει στο καθεστώς Ερντογάν η εξοπλιστική αντεπίθεση της Ελλάδας, με την απόκτηση υπερσύγχρονων οπλικών συστημάτων, ικανών να αλλάξουν τις ισορροπίες στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η κρίση με την Τουρκία στον Έβρο τον Φεβρουάριο του 2020, αλλά και στη συνέχεια, με τις αλλεπάλληλες επιθετικές ενέργειες της Άγκυρας σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, υπουργείο Άμυνας και ΓΕΕΘΑ έθεσαν ως προτεραιότητα την εξοπλιστική ενίσχυση των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων. Ο υπουργός Άμυνας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος και οι Αρχηγοί των Επιτελείων συμφώνησαν πως η Ελλάδα έχει έναν και μόνο δρόμο: Να γίνει ακόμα πιο ισχυρή στρατιωτικά, προχωρώντας σε άμεσες και στοχευμένες κινήσεις που θα ενισχύσουν ουσιαστικά την ελληνική φαρέτρα και θα επεκτείνουν την ισχύ μας.

Το Newsbomb.gr συγκέντρωσε τα σημαντικότερα εξοπλιστικά προγράμματα που «τρέχουν» για Ένοπλες Δυνάμεις και τα παρουσιάζει στο παρακάτω Infographic:

Η Πολεμική Αεροπορία βάζει πλέον στο οπλοστάσιό της τα πανίσχυρα Rafale, αναβαθμίζει τα μαχητικά F-16 block 52+ σε Viper και παραλαμβάνει ανταλλακτικά για τα Mirage 2000-5. Παράλληλα έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον και για τα καλύτερα αεροσκάφη του κόσμου, τα F-35.

Δείτε το Infographic:

Το Πολεμικό Ναυτικό θα προχωρήσει στην αγορά νέων φρεγατών, ενώ ταυτόχρονα θα τρέξει και η αναβάθμιση των τεσσάρων φρεγατών τύπου MEKO. Επίσης, με ταχύτατες πλέον διαδικασίες προχωρά η αγορά των ανθυποβρυχιακών ελικοπτέρων Romeo, ενώ τα πανίσχυρα υποβρύχια Type 214 ενισχύονται με με 36 γερμανικές τορπίλες βαρέως τύπου, αλλά και με αντίμετρα.

Δείτε το Infographic:

Όσο για τον Στρατό Ξηράς, στην κορυφή της ατζέντας βρίσκεται η αλλαγή του εθνικού τυφεκίου και του εθνικού οχήματος, με το G3 να αποσύρεται σταδιακά και τα θρυλικά Mercedes να δίνουν επιτέλους της θέση τους σε νέα. Επίσης, άμεσα προχωρά η απόκτηση περισσοτέρων από 1.000 τεθωρακισμένων M1117, ενώ το Γενικό Επιτελείο Στρατού, έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για πανίσχυρα και προηγμένης τεχνολογίας αντιαρματικά οπλικά συστήματα.

Δείτε το Infographic:

Αθόρυβα, με απόλυτο επαγγελματισμό και καθοριστικές κινήσεις, οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν καταφέρει όχι απλά να κυριαρχήσουν στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο έναντι των θρασύτατων και προκλητικών Τούρκων, αλλά και να προχωρήσουν σε εξοπλιστική ενίσχυση των τριών Κλάδων που θα καταστήσει τη Χώρα μας ακόμα πιο ισχυρή, έτοιμη να αναταποκριθεί σε κάθε πρόκληση και να δώσει δυναμικές απαντήσεις όποτε και αν απαιτηθεί.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Όλα τα σενάρια για Πάσχα στο χωριό και καταστήματα χωρίς click in shop και click away