ΕΘΝΙΚΑ

Νέα τουρκική πρόκληση: Χιλιάδες μουσουλμάνοι προσευχήθηκαν για το Μπαϊράμι μέσα στην Αγιά Σοφιά

Νέα τουρκική πρόκληση: Χιλιάδες μουσουλμάνοι προσευχήθηκαν για το Μπαϊράμι μέσα στην Αγιά Σοφιά

Νέα ασέβεια μέσα σε λίγα 24ωρα. 

Το καθεστώς Ερντογάν βεβηλώνει για μια ακόμη φορά το ναό της Αγίας Σοφίας, με τους μουσουλμάνους να πατούν τα ιερά και τα όσια των Χριστιανών.

Την ώρα που ο «σουλτάνος» κουνά το δάχτυλο στην ΕΕ για τις θρησκευτικές ελευθερίες και ζητά μουσουλμανικά τεμένη στην Ελλάδα, χιλιάδες μουσουλμάνοι στην Κωνσταντινούπολη κατέκλυσαν την Αγία Σοφία, το μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς για να προσευχηθούν για το Μπαϊράμι.

Είναι η πρώτη φορά μετά από 87 χρόνια που γίνεται προσευχή για το Μπαϊράμι στην Αγία Σοφία, με τους αξιωματούχους μάλιστα της τουρκικής κυβέρνησης, όπως ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου Μουσταφά Σέντο, αλλά και ο διευθυντής Θρησκευτικών Υποθέσεων να δίνουν το «παρών» στην τελετή, χωρίς να ντρέπονται και χωρίς να υπολογίζουν την ασέβεια που διαπράττουν.

Θυμίζουμε πως πριν από λίγες ημέρες, οι τουρκικές αρχές ανήρτησαν στην Αγία Σοφία ανάμεσα στους δύο μιναρέδες, φωτεινή επιγραφή που ανέφερε «δεν υπάρχει άλλος θεός, εκτός από τον Αλλάχ».

Το πρωί της Πέμπτης (13/05) ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ επιδόθηκε σε νέο προκλητικό ανθελληνικό παραλήρημα προσπαθώντας να πείσει ότι η Ελλάδα έχει επεκτατικές βλέψεις.

«Οι Έλληνες γείτονές μας πρέπει να εγκαταλείψουν την προκλητική και απειλητική γλώσσα, τις ψευδείς και εσφαλμένες δηλώσεις», διαμήνυσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος βρέθηκε στα τουρκο-ιρακινά σύνορα για τον εορτασμό του μπαϊραμιού μαζί με το τουρκικό στράτευμα.

«Όσοι αποκαλούν την Τουρκία “επεκτατική”, ας κοιτάξουν το χάρτη μεταξύ 1821 και 2020 και θα δουν ποιος είναι επεκτατικός. Αυτό είναι εντελώς λάθος, δεν συνάδει με τις σχέσεις καλής γειτονίας, το διεθνές δίκαιο και την πρακτική, είναι απειλές! Περιμένουμε από τους Έλληνες γείτονές μας να απαλλαγούν από αυτή τη ρητορική που κλιμακώνει την ένταση», δήλωσε, προσθέτοντας ότι «θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για την προστασία και προάσπιση των αδελφών μας στο Αιγαίο, τη Μεσόγειο και την Κύπρο και των δικαιωμάτων τους.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τι αλλάζει την Παρασκευή: Τέλος τα SMS, στις 00:30 η απαγόρευση κυκλοφορίας - Πώς θα πάμε σε νησιά