ΕΘΝΙΚΑ

Νέα πρόκληση Ακάρ: Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας κατηγορεί την Ελλάδα για επεκτατισμό

Νέα πρόκληση Ακάρ: Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας κατηγορεί την Ελλάδα για επεκτατισμό

Για επεκτατικές βλέψεις κατηγόρησε την Ελλάδα ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, επιθεωρώντας τις εργασίες κατασκευής της ναυαρχίδας του τουρκικού πολεμικού Ναυτικού.

Ο Ακάρ, συνοδευόμενος από σύσσωμη τη στρατιωτική ηγεσία της χώρας του, επισκέφθηκε σήμερα το πρωί το ναυπηγείο στην Κωνσταντινούπολη, όπου κατασκευάζεται το σκάφος αμφίβιων επιχειρήσεων πολλαπλού ρόλου, Anadolu.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του αναφέρθηκε στα ελληνοτουρκικά, κατηγορώντας την Ελλάδα ότι υπονομεύει τον διάλογο και τις προσπάθειες ειρηνικής επίλυσης των διαφορών ανάμεσα στις δύο χώρες, καθώς επίσης και ότι δεν σέβεται το Διεθνές Δίκαιο.

Τόνισε επίσης ότι η Άγκυρα δεν θα επιτρέψει ποτέ να παραβιαστούν τα δικαιώματά της στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο Πέλαγος και ότι δεν θα επιτρέψει ποτέ πιθανές λύσεις βάσει της αρχής του τετελεσμένου. .

«Η Ελλάδα προσπαθεί να σύρει τις Ηνωμένες Πολιτείες, το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση στη διαμάχη της με την Τουρκία, και αυτό είναι λάθος και δεν ωφελεί κανέναν. Έτσι, αυτή η προσπάθεια βλάπτει μόνο την Ελλάδα και τους ανθρώπους της» τόνισε.

Έφθασε μάλιστα στο σημείο να κατηγορήσει την Ελλάδα για υπονόμευση του διαλόγου, του διεθνούς δικαίου και των σχέσεων καλής γειτονίας.

«Οι Έλληνες γείτονές μας με τις πράξεις και λόγια τους κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να υπονομεύσουν το έργο που γίνεται και τη θετική πορεία. Θέλω να τους υπενθυμίσω ότι αυτό είναι αδιέξοδο. Δεν θα καταλήξουν κάπου με αυτές τις δηλώσεις και τις προκλήσεις. Αυτό που επιζητούμε εμείς είναι το διεθνές δίκαιο. Πώς αμφισβητείτε εσείς τα άρθρα που υπάρχουν σε διεθνείς συμφωνίες; Είμαστε υπέρ του διεθνούς δικαίου και των σχέσεων καλής γειτονίας, αλλά δεν θα αφήσουμε ποτέ να καταπατηθούν τα δικαιώματα της χώρας μας και του έθνους μας. Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ ένα τετελεσμένο γεγονός. Όλοι πρέπει να το γνωρίζουν αυτό» είπε χαρακτηριστικά.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας κατηγόρησε ακόμη την Ελλάδα ότι ασκεί επεκτατική πολιτική. «Υπενθυμίζω στους Έλληνες γείτονές μας να λένε τα σωστά και τις αλήθειες. Όσοι αποκαλούν την Τουρκία «επεκτατική», να κοιτάξουν πρώτα τη δική τους την ιστορία, να δουν τις εξελίξεις από το 1821 μέχρι σήμερα, να κοιτάξουν στον χάρτη. Εκεί είναι πολύ σαφές ποιος είναι επεκτατικός και πώς έχει εξαπλωθεί. Είναι μεγάλο λάθος να κατηγορούμε την Τουρκία για επεκτατισμό και να δείχνουμε την Τουρκία ως απειλή, όταν όλες αυτές οι αλήθειες βρίσκονται ενώπιον μας. Οι Έλληνες γείτονες μας να βασίζονται στον εαυτό τους και όχι στους προστάτες τους».

Τέλος, ο Χουλουσί Ακάρ αρνήθηκε ότι έγιναν οι γενοκτονίες των αρμενικών και ελληνικών πληθυσμών, ισχυριζόμενος ότι στο θέμα αυτό η τουρκική ιστορία είναι ξεκάθαρη.

«Η τουρκική ιστορία είναι πολύ σαφής, ξεκάθαρη και διαφανής. Το κούτελο αυτού του έθνους είναι πεντακάθαρο. Δεν υπάρχει γενοκτονία στην ιστορία μας. Χθες η Αρμενία, σήμερα η Ελλάδα βγαίνουν με κάποιους δικούς τους ισχυρισμούς. Αυτό είναι παραλήρημα. Αυτό δεν είναι αλήθεια, είναι ψέμα, είναι λάθος. Είναι μία κίνηση σε βάρος της θετικής πορείας, τη συνεργασίας και την ειρηνικής επίλυσης των προβλημάτων» κατέληξε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γλυκά Νερά: Tα «ορφανά» DNA και το γεννητικό υλικό στα νύχια της Κάρολαϊν δείχνουν τους δράστες