ΕΘΝΙΚΑ

Πολεμικό Ναυτικό: Βύθισε πλοίο στο Αιγαίο! Καταιγισμός πυρών στη «ΛΟΓΧΗ» - Εντυπωσιακές εικόνες

Πολεμικό Ναυτικό: Βύθισε πλοίο στο Αιγαίο! Καταιγισμός πυρών στη «ΛΟΓΧΗ» - Εντυπωσιακές εικόνες

Μήνυμα ύψιστης ετοιμότητας από τον Στόλο - Ομοβροντία πυρών από φρεγάτες, πυραυλακάτους και κανονιοφόρους - Έρχεται και η «ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ»

Με τις εξελίξεις να γίνονται πλέον απρόβλεπτες σε διπλωματικό και στρατιωτικό επίπεδο στην εύφλεκτη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις προετοιμάζονται για κάθε ενδεχόμενο.

Άλλωστε, με τον Ερντογάν «τραυματισμένο» στο διεθνές περιβάλλον και στο εσωτερικό της χώρας του, αναζητώντας τρόπους και ευκαιρίες για να ανακτήσει τον έλεγχο, η Ελλάδα δεν έχει κανένα δικαίωμα για εφησυχασμό.

Οι οδηγίες που έχει δώσει ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος και στους τρεις Κλάδους είναι σαφείς: Επαγρύπνηση και ετοιμότητα από τον Έβρο μέχρι το Καστελλόριζο, συνεχής εκπαίδευση και επίδειξη σημαίας σε όλα τα «καυτά» σημεία του Αρχιπελάγους.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός πως οι μονάδες και τα πληρώματα του Πολεμικού Ναυτικού κάθονται πλέον ελάχιστο χρόνο στους ναυστάθμους, περιπολώντας συνεχώς σε όλο το μήκος του Αιγαίου, ενώ ο ελληνικός Στόλος έχει συνεχή παρουσία στις ασκήσεις του ΝΑΤΟ, πέραν φυσικά των δικό του απαιτητικών εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων.

Απέναντι λοιπόν στην προκλητική ρητορική Ερντογάν και στις επιθετικές ενέργειες κατά της Ελλάδας και της Κύπρου, η Ελλάδα απαντά προτάσσοντας τη «ΛΟΓΧΗ» της σε όλα τα πλοία και τα υποβρύχια του Στόλου της.

Από τις 17 έως τις 21 Μαΐου 2021, διεξήχθη προγραμματισμένη επιχειρησιακή εκπαίδευση του Πολεμικού Ναυτικού, στη θαλάσσια περιοχή του Βορείου, Κεντρικού, Νοτιοανατολικού Αιγαίου και του Μυρτώου Πελάγους, με τη συμμετοχή μονάδων των Διοικήσεων Φρεγατών, Ταχέων Σκαφών, Υποβρυχίων, Πλοίων Επιτήρησης, Υποβρυχίων Καταστροφών και Αεροπορίας Ναυτικού.

Όπως και στις 24 Ιουνίου 2020, στην μεγάλη αεροναυτική άσκηση που πραγματοποιήθηκε στην θαλάσσια περιοχή από την Κρήτη μέχρι το Καστελλόριζο, το Πολεμικό Ναυτικό προχώρησε στην βύθιση ενός παροπλισμένου πλοίου που τοποθετήθηκε ως στόχος. Πρόκειται για το ρυμουλκό «Περσέας» που δέχτηκε καταιγισμό πυρών, από φρεγάτες, πυραυλακάτους και κανονιοφόρους.

Τα πλάνα που έδωσε στη δημοσιότητα είναι εντυπωσιακά και αποτυπώνουν με τον καλύτερο τρόπο την δυναμική του Στόλου μας:

Αξίζει να τονίσουμε πως στην άσκηση «ΛΟΓΧΗ» έκαναν «πρεμιέρα» στα σενάρια ναυτικού πολέμου, τα Σκάφη Ανορθόδοξου Πολέμου της Διοίκησης Υποβρύχιων Καταστροφών, τα οποία πρόσφατα είχαν χρησιμοποιηθεί σε άσκηση Ειδικών Επιχειρήσεων.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ:

Η άσκηση «ΛΟΓΧΗ» είναι προπομπός της άσκησης «ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ», της μεγαλύτερης ετήσιας επιχειρησιακής εκπαίδευσης στο Πολεμικό Ναυτικό, όπου το Αρχιποέλαγος αναμένεται να γεμίσει απ' άκρη σ' άκρη με το σύνολο των μονάδων επιφανείας και των υποβρυχίων του Στόλου μας.

Οι εικόνες αυτές αποτελούν την πιο ηχηρή απάντηση στο τουρκικό καθεστώς που επιχειρεί μια ακόμα επικοινωνιακή αντεπίθεση και παράλληλη εμψύχωση του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεών της, μέσα από τη ναυτική άσκηση «Θαλασσόλυκος» του τουρκικού ναυτικού.

Όπως είχαν κάνει και τον περασμένο Μάρτιο πριν αρχίσει η «Γαλάζια Πατρίδα» (MaviVatan 2021) έτσι και τώρα οι Τούρκοι επιτελείς σπεύδουν να προαναγγείλουν την πιο «μεγάλη άσκηση» του ναυτικού τους σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο. Μόνο που τον περασμένο Μάρτιο η «Mavi Vatan» είχε εξελιχθεί σε... φιάσκο, με τους Τούρκους να αδυνατούν να βγάλουν πλοία και υποβρύχια από τους ναυστάθμους προς τις περιοχές του Αιγαίου που είχαν δεσμεύσει.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αυστηρές κυρώσεις αποφάσισαν οι «27» ηγέτες: Μπλοκάρουν τη Λευκορωσία από τον εναέριο χώρο της ΕΕ