ΕΘΝΙΚΑ

«Νταηλίκια» Τούρκων στο Αιγαίο: Άρχισε ξανά τις παραβιάσεις η διαλυμένη τουρκική αεροπορία

«Νταηλίκια» Τούρκων στο Αιγαίο: Άρχισε ξανά τις παραβιάσεις η διαλυμένη τουρκική αεροπορία

Τους πήραν στο... κυνήγι οι Έλληνες πιλότοι. 

Μπορεί να μην έχουν πιλότους και αεροσκάφη ούτε για τις ασκήσεις του ΝΑΤΟ, όμως οι Τούρκοι παραμένουν πιστοί στο δόγμα των παραβιάσεων του FIR Αθηνών.

Παρά το γεγονός ότι οι άπειροι πιλότοι της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας μπαίνουν κυριολεκτικά τρέμοντας στον ελληνικό εναέριο χώρο, το τουρκικό καθεστώς επιμένει να τους στέλνει στο Αρχιπέλαγος αναγκάζοντάς τους να περνούν εφιαλτικές στιγμές από τους Έλληνες Ικάρους.

Η αλήθεια είναι ότι οι Τούρκοι είχαν καιρό να κάνουν… μαγκιές στο Αιγαίο, μιας και η αεροπορία τους δεν είναι ικανή να στείλει ούτε δύο αεροσκάφη σε ασκήσεις του ΝΑΤΟ. Ωστόσο, με αφορμή την άσκηση «θαλασσόλυκος» του τουρκικού ναυτικού που ξεκίνησε στα μικρασιατικά παράλια, η Άγκυρα βρήκε ευκαιρία για παραβιάσεις και του FIR Αθηνών.

Εδώ και τρεις μέρες επιδίδεται σε «νταηλίκια», που κόβονται όμως αμέσως μόλις δουν τα μαχητικά με τη γαλανόλευκη στα φτερά.

Πιο συγκεκριμένα, σήμερα, Τετάρτη (26/05), συνολικά 12 τουρκικά αεροσκάφη παραβίασαν τον ελληνικό εναέριο χώρο. Τα 10 από αυτά ήταν μαχητικά, τύπου F-16, ενώ ένα κατασκοπευτικό CN-235 ηλεκτρονικού πολέμου προσπάθησε και πάλι να βρει έστω ένα ίχνος από τα ελληνικά υποβρύχια. Μάταια…

Τα ελληνικά μαχητικά δεν άφησαν περιθώρια στα τουρκικά και με συνοπτικές διαδικασίες τα αναγνώρισαν και τα αναχαίτισαν, αναγκάζοντας τους Τούρκους πιλότους να γυρίσουν και πάλι ηττημένοι στις τουρκικές βάσεις.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Θεοδωρίδου στο Newsbomb.gr: Δυνατότητα επιλογής στις γυναίκες 30 - 39 για όλα τα εμβόλια