ΕΛΛΑΔΑ

Ραφήνα: Απόπειρα αρπαγής 12χρονης - «Γεια σου κούκλα, θες να σε πάω κάπου;»

Ραφήνα: Απόπειρα αρπαγής 12χρονης - «Γεια σου κούκλα, θες να σε πάω κάπου;»

Αποτροπιασμό προκαλούν οι λεπτομέρειες που ανακύπτουν από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. για την απόπειρα απαγωγής 13χρονης στην περιοχή της Ραφήνας.

Ο 48χρονος δράστης, ο οποίος συνελήφθη και κατηγορείται για απόπειρα αρπαγής, είχε πλησιάσει ξανά το κορίτσι πριν από περίπου ένα μήνα. Και τότε προσέγγισε το παιδί ενώ αυτό έκανε ποδήλατο.

Η αποκάλυψη ήρθε από το ίδιο το κορίτσι, στην κατάθεση που έδωσε στους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ραφήνας.

Όσον αφορά στην απόπειρα απαγωγής της περασμένης Πέμπτης, η 12χρονη ανέφερε ότι επέστρεφε με το ποδήλατο στο σπίτι της όταν αντιλήφθηκε ένα λευκό όχημα να την παρακολουθεί –από την πλατεία της Ραφήνας έως την οδό Αραφήνος- και τον οδηγό να της λέει: «Γεια σου κούκλα, θες να σε πάω κάπου;» και μετά την άρνηση της ανήλικης να της φωνάζει επιτακτικά: «Μπες μέσα τώρα».

Αρχικά η 12χρονη κρύφτηκε στην είσοδο μίας πολυκατοικίας, πιστεύοντας ότι ο 48χρονος θα χάσει τα ίχνη της, ωστόσο, όταν βγήκε ξανά στο δρόμο το λευκό όχημα ήταν εκεί και την περίμενε με τον οδηγό του να επιχειρεί ξανά την αρπαγή της. Η ανήλικη έβαλε τις φωνές και διερχόμενοι περαστικοί κάλεσαν την Αστυνομία, έχοντας συγκρατήσει τον τύπο του αυτοκινήτου και την πινακίδα κυκλοφορίας του. Λίγη ώρα αργότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν στη λεωφόρο Μαραθώνος τον 48χρονο και τον οδήγησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Ραφήνας.

Από την έρευνα στο όχημα εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν ένα κουτί με υπνωτικά χάπια και ένα κουτί με φαρμακευτικές ταινίες αγνώστου προελεύσεως, ενώ στο σπίτι του μικροποσότητα κοκαΐνης. Οι Αρχές εκτιμούν ότι είναι πολύ πιθανό να χρησιμοποιούσε τα υπνωτικά χάπια στη 12χρονη, την οποία είχε προσεγγίσει ξανά κατά το παρελθόν (σ.σ. πριν από περίπου ένα μήνα).

Τέλος, είναι πολύ πιθανό να εκδοθεί διάταξη για να δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες του 48χρονου στη δημοσιότητα.

Τα λόγια της 12χρονης στους αστυνομικούς

Αφού κατάφερε να ξεφύγει το 12χρονο κοριτσάκι επέστρεψε στο σπίτι της και ανέφερε τα όσα έγιναν στους δικούς της

Όπως μεταδίδει το irafina, το 12χρονο κοριτσάκι στους αστυνομικούς, «επέστρεφα στο σπίτι μου με το ποδήλατο. Με πλησίασε ένα λευκό όχημα στο οποίο επέβαινε άνδρας. Με ακολούθησε. Αποπειράθηκε να με ανεβάσει στο όχημα. Δεν τα κατάφερε και εγώ ξέφυγα».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 1.007 νέα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ - 41 θάνατοι σε 24 ώρες, 481 οι διασωληνωμένοι