ΕΘΝΙΚΑ

Άσκηση μείζονος ατυχήματος στην Υπηρεσία Ναυτικών Τεχνικών Εγκαταστάσεων Λέρου

Άσκηση μείζονος ατυχήματος στην Υπηρεσία Ναυτικών Τεχνικών Εγκαταστάσεων Λέρου

Άσκηση μείζονος ατυχήματος διεξήχθη σήμερα στην Υπηρεσία Ναυτικών Τεχνικών Εγκαταστάσεων Λέρου (ΥΝΤΕΛ) υπό τη διεύθυνση του διοικητή της ΥΝΤΕΛ πλοίαρχου Παναγιώτη Φιλιππίδη,  κατά την οποία ελέγχθηκε η πληρότητα σχεδίασης αντιδράσεων, ο βαθμός ετοιμότητας και η ικανότητα διεύθυνσης και συντονισμού των εμπλεκόμενων φορέων για την αντιμετώπιση ειδικών καταστάσεων έκτακτης ανάγκης.

Σύμφωνα με τα σενάρια της άσκησης εξετάστηκαν η αντιμετώπιση παρεισάκτου εντός της ναυτικής περιοχής, η κατάσβεση πυρκαγιάς σε δασώδη περιοχή, σε εγκαταστάσεις και σε πολεμικό πλοίο σε επισκευή, η αντιμετώπιση θαλάσσιας ρύπανσης, η εκκένωση κτηρίων, η διάσωση προσωπικού καθώς και η περίθαλψη τραυματιών και η διακομιδή τους σε νοσοκομείο.

Στην άσκηση συμμετείχαν προσωπικό και μέσα από το Πολεμικό Ναυτικό, το δήμο Λέρου, το κρατικό θεραπευτήριο Λέρου, το ΕΚΑΒ, το λιμεναρχείο Λέρου, την Ελληνική Αστυνομία (ΕΛΑΣ) και το 588 τάγμα Εθνοφυλακής.

Την άσκηση παρακολούθησε ο Αρχιεπιστολέας της διοίκησης Διοικητικής Μέριμνας Ναυτικού (ΔΔΜΝ), αρχιπλοίαρχος Νικόλαος Αγγελόπουλος.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Επίθεση με βιτριόλι: Συγκλονίζει η νέα φωτογραφία της Ιωάννας μετά το χειρουργείο