ΕΘΝΙΚΑ

Προκλητικός Τατάρ: Μετά από τόσους αγώνες δεν γίνεται οι Τουρκοκύπριοι να καταστούν μειονότητα

Προκλητικός Τατάρ:  Μετά από τόσους αγώνες δεν γίνεται οι Τουρκοκύπριοι να καταστούν μειονότητα

Εξέφρασε την άποψη ότι μια συμφωνία ομοσπονδίας θα διώξει την Τουρκία από το νησί

Αποφασισμένος να μπλοκάρει οποιαδήποτε λύση για το Κυπριακό εμφανίστηκε ο Τουρκοκύπριος αρχηγός του ψευδοκράτους Ερσίν Τατάρ ο οποίος για ακόμα μια φορά εξαπέλυσε πυρά κατά της λύσης μιας ομοσπονδίας, καθώς όπως τόνισε κάτι τέτοιο θα δώσει κυριαρχία στην Κυπριακή Δημοκρατία και οι Τούρκοι της Κύπρου θα γίνουν μειονότητα.

Παράλληλα, εξέφρασε την άποψη ότι μια τέτοια συμφωνία θα διώξει την Τουρκία από το νησί, ενώ υποστήριξε ότι το ψευδοκράτος είναι ένα «κυρίαρχο και νόμιμο κράτος», στο οποίο μάλιστα ζουν με ασφάλεια οι Τουρκοκύπριοι. «Μετά από τόσο αγώνα δεν γίνεται οι Τουρκοκύπριοι να καταστούν μειονότητα», είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια υποστήριξε και πάλι την λύση των δυο κρατών λέγοντας ότι το ψευδοκράτος νιώθει πάντοτε τη στήριξη της «μητέρας πατρίδας» Τουρκίας, ενώ αναφέρθηκε και στα ενεργειακά αποθέματα στην Ανατολική Μεσόγειο λέγοντας ότι ενίσχυσαν την «τδβκ» και αναβάθμισαν το καθεστώς της.

Αναφερόμενος στον αγωγό μεταφοράς νερού από την Τουρκία για σκοπούς άρδευσης, ο Τατάρ το χαρακτήρισε σημαντικό και πρόσθεσε ότι με τους αγωγούς αυτούς το νερό θα φτάσει στις πεδιάδες της Μόρφου και της Μεσαορίας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νεαρός χαστούκισε τον Εμανουέλ Μακρόν: Απομάκρυναν τον Γάλλο πρόεδρο οι άνδρες της ασφάλειας