ΕΘΝΙΚΑ

Νέα «νταηλίκια« στο Αιγαίο: 33 παραβιάσεις από τους Τούρκους και εμπλοκές με ελληνικά μαχητικά

Νέα «νταηλίκια« στο Αιγαίο: 33 παραβιάσεις από τους Τούρκους και εμπλοκές με ελληνικά μαχητικά

Επιμένουν οι Τούρκοι να προκαλούν στο Αρχιπέλαγος παρά τα καθημερινά «χουνέρια» από τους Έλληνες πιλότους - «Καίγονται» για να εντοπίσουν τα ελληνικά υποβρύχια

Σε νέες επικίνδυνες παραβιάσεις και παραβάσεις του FIR Αθηνών στο ανατολικό Αιγαίο προχώρησε η τουρκική πολεμική αεροπορία.

Το τουρκικό καθεστώς επιβεβαιώνει ότι επιθυμεί κλιμάκωση της έντασης, ενώ παράλληλα πυρπολεί τις όποιες προσπάθειες προσέγγισης με την Αθήνα μέσα από την μπρηστική ρητορική του Ερντογάν και των υπουργών του.

Εκτός από τα μαχητικά αεροδκάφη, οι Τούρκοι στέλνουν στο Αιγαίο και αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου να οποία προσπαθούν μάταια να εντοπίσουν έστω κάποιο ίχνος από των «αόρατων» ελληνικών υποβρυχίων.

Πιο συγκεκριμένα, σήμερα, Τρίτη (08/06), συνολικά 10 τουρκικά αεροσκάφη παραβίασαν τον ελληνικό εναέριο χώρο. Πρόκειται για τέσσερα μαχητικά F-16, δύο F-4, τρία CN-235 ηλεκτρονικού πολέμου και ένα ελικόπτερο. Τα 4 μαχητικά των Τούρκων μπήκαν στη χώρα μας οπλισμένα, ενώ σημειώθηκαν και δύο εμπλοκές με τα ελληνικά αεροσκάφη που έσπευσαν για αναγνώριση. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 33 παραβιάσεις του FIR Αθηνών.

Τα ελληνικά μαχητικά αναγνώρισαν και τα αναχαίτισαν τους Τούρκους πιλότους που και πάλι επέστρεψαν ηττημένοι στην Τουρκία.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός - Θεμιστοκλέους: Την Πέμπτη «ανοίγει» η πλατφόρμα για τους 25 - 29 με όλα τα εμβόλια