ΕΘΝΙΚΑ

Επεισόδιο με Τούρκους στη Μυτιλήνη: Η τουρκική ακτοφυλακή παρενόχλησε σκάφος του Λιμενικού

Επεισόδιο με Τούρκους στη Μυτιλήνη: Η τουρκική ακτοφυλακή παρενόχλησε σκάφος του Λιμενικού

Παίζουν με τη «φωτιά» οι Τούρκοι - Ψύχραιμη η αντίδραση των ανδρών του Λιμενικού - Κίνδυνος ατυχήματος και ανάφλεξης στο Αιγαίο.

Λίγες ώρες πλέον πριν από τη συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν, οι Τούρκοι δεν σταματούν τις προκλήσεις στο Αρχιπέλαγος, δημιουργώντας επικίνδυνες καταστάσεις.

Το πρωί της Κυριακής (13/06), περιπολικό σκάφος της Τουρκικής Ακτοφυλακής παρενόχλησε περιπολικό σκάφος της Λιμενικής Αρχής Μυτιλήνης, στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Μυτιλήνης, με αποτέλεσμα να προκληθούν μικρές υλικές ζημιές στο ελληνικό σκάφος.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος το περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής εκτελούσε διατεταγμένη υπηρεσία στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή. Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός μέλους τους πληρώματος.

Όπως φαίνεται, παρά το γεγονός ότι οι Τούρκοι ετοιμάζονται ενόψει της Συνόδου του ΝΑΤΟ να φορέσουν κοστούμια, δεν μπορούν να αποχωρηστούν τα τουρκικά τουρμπάνια και τις πρακτικές που τα συνοδεύουν. Θέτουν για μια ακόμη φορά σε κίνδυνο την ασφάλεια και τη σταθερότητα στο Αιγαίο και σε λίγες ώρες θα εμφανιστούν ως δήθεν ειρηνοποιοί, κατηγορώντας την Ελλάδα ότι στρατικοποιεί νησιά.

Η απάντηση της Αθήνας είναι σαφής και αυτό θα επαναλάβει και ο πρωθυπουργός στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, εφόσον ο Ερντογάν επιχειρήσει θρασύτατα να μιλήσει για ζήτημα αποστρατικοποίησης. «Ό,τι απειλείται δεν αποστρατικοποιείται». Όσο λοιπόν η Άγκυρα συνεχίζει την πολιτική της έντασης και των προκλήσεων, θα βρίσκει απέναντί της τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας της χώρας μας. Το μήνυμα το έλαβε στον Έβρο από Στρατό και Αστυνομία, το λαμβάνει και στο Αιγαίο, από Λιμενικό, Πολεμικό Ναυτικό και Αεροπορία. Και θα το λαμβάνει πάντα...

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Έτσι σώθηκε ο Έρικσεν - Είδαμε live τι σημαίνει ιατρική βοήθεια στον αθλητισμό