ΕΘΝΙΚΑ

Ταγίπ Ερντογάν: Ο Πόντος πνίγηκε στη λάσπη και ο «σουλτάνος» μοιράζει… τσάι στους πληγέντες

Ταγίπ Ερντογάν: Ο Πόντος πνίγηκε στη λάσπη και ο «σουλτάνος» μοιράζει… τσάι στους πληγέντες

Ερντογάν: Βιβλική καταστροφή, πείνα και εξαθλίωση στην Τουρκία, την ώρα που ο «σουλτάνος» χτίζει χρυσά παλάτια.

Το είδαμε και αυτό. Στη σύγχρονη Τουρκία, στη χώρα που σύμφωνα με τα λεγόμενα του Τούρκου προέδρου Ερντογάν οραματίζεται να γίνει η προστάτιδα όλου του ισλαμικού κόσμου, η κατάσταση τείνει να εκτροχιαστεί τελείως.

Την ώρα που οι Τούρκοι πασχίζουν να αντιμετωπίσουν την οικονομική κρίση και τα καιρικά φαινόμενα, ο πρόεδρος Ερντογάν τους μοιράζει… τσάι, ενώ παράλληλά χτίζει νέα ανάκτορα με χρήματα των φορολογουμένων.

Οι στιγμές που ζουν οι Τούρκοι κάτοικοι στη Ριζούντα του Πόντου, με τις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών να προκαλούν κατολισθήσεις και τις λάσπες να καλύπτουν τα πάντα, είναι δραματικές. Ηκακοκαιρία έπληξε και την πόλη Αρτβίν, κοντά στα σύνορα με τη Γεωργία, ενώ ζημιές υπέστησαν περισσότερα από 110 μικρά χωριά και οικισμοί γύρω από την Ριζούντα και το Αρτβiν.

Ένα άτομο αγνοείται στο Αρτβίν, σοβαρές ζημιές υπέστησαν δημόσιες υποδομές και ιδιωτικές περιουσίες, ενώ δεκάδες οχήματα θάφτηκαν στη λάσπη, την ώρα που τα δίκτυα ηλεκτροδότησης και υδροδότησης έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές.

Το μεσημέρι της Παρασκευής ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, βρέθηκε στις πληγείσες περιοχές όπου ενημερώθηκε για τις καταστροφές, μίλησε στους πληγέντες και τους μοίρασε συσκευασίες με τσάι από διαμορφωμένο λεωφορείο, προκαλώντας σάλο στα κοινωνικά δίκτυα.

Το… τραγικό της υπόθεσης είναι πως ο Ερντογάν έφτασε στην περιοχή με ένα από τα πολυτελή προεδρικά αεροσκάφη και το μόνο που είχε να προσφέρει στους πληγέντες ήταν λίγο τσάι.

Η εικόνα του Τούρκου προέδρου από το λεωφορείο να μοιράζει τσάι, θύμισε την περσινή περιοδεία στη Μαλάτεια, όπου είχε σταθεί και πάλι στο κατώφλι ενός λεωφορείου από όπου άρχισε να ακούει τα παράπονα του αγανακτισμένου κόσμου που υποφέρει από την οικονομική κατάσταση. Ένας πολίτης τότε του είχε φωνάξει: «Δεν μπορούμε να φέρουμε ψωμί στο σπίτι μας!», με τον Ερντογάν να απαντά: «Αυτή η φράση είναι υπερβολική για μένα. Πάρτε αυτό το τσάι χαράς!» και αμέσως άρχισε να πετάει σακούλες με τσάι, ενώ σε άλλους πολίτες που έκαναν παράπονα για την ανέχεια στην οποία έχουν περιέλθει, τους καλούσε να πιουν ρακί για να ξεχάσουν τα προβλήματά τους.

Πρόκειται σαφώς για εικόνες βγαλμένες από τελείως άλλες εποχές, που δείχνουν την αβυσσαλέα απόσταση που χωρίζει τη σημερινή Τουρκία από την σύγχρονη Ευρώπη… Αιώνες θα λέγαμε!

Η φτωχοποίηση της τουρκικής κοινωνίας είναι λοιπόν γεγονός, την ίδια ώρα που ο οραματιστής του νεοοθωμανισμού συνεχίζει να χτίζει πολυτελή παλάτια χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων και εκατοντάδων δωματίων. Όμως έχει φτάσει πλέον η στιγμή όπου το αίσθημα της πείνας είναι τόσο έντονο που δεν μπορεί κανένας να το ξεγελάσει με εθνικιστικές κορώνες και ανακαλύψεις κοιτασμάτων φυσικού αερίου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κικίλιας: Αυτή είναι η αμοιβή σε γιατρούς - φαρμακοποιούς για εμβολιασμούς και κλείσιμο ραντεβού