ΕΘΝΙΚΑ

Συνάντηση Μητσοτάκη - Αναστασιάδη την Τρίτη στο Μαξίμου - Κοινή γραμμή για τα Βαρώσια

Συνάντηση Μητσοτάκη - Αναστασιάδη την Τρίτη στο Μαξίμου - Κοινή γραμμή για τα Βαρώσια

Κυπριακό: Το ραντεβού είναι προγραμματισμένο για τις 18.30 το απόγευμα και θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις στον Τύπο.

Κατ' ιδίαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, θα έχει την Τρίτη (27/06), στο Μέγαρο Μαξίμου ο Κύπριος πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης, στο πλαίσιο του συντονισμού Αθήνας - Λευκωσίας υπό το φως των παράνομων ενεργειών της Τουρκίας στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου.

Η συνάντηση είναι προγραμματισμένη για τις 18.30 και θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις στον Τύπο, ενώ θα λάβουν χώρα και διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών των δύο χωρών.

Αθήνα και Λευκωσία έχουν εκφράσει ικανοποίηση για τη δήλωση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ με την οποία καταδικάζονται οι «μονομερείς ενέργειες» του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και της τουρκοκυπριακής ηγεσίας αναφορικά με το άνοιγμα τμήματος της περίκλειστης περιοχής των Βαρωσίων.

Επόμενος «σταθμός» στον διπλωματικό συντονισμό έναντι των προκλήσεων της Τουρκίας είναι τώρα το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι εξελίξεις στο Κυπριακό και την Ανατολική Μεσόγειο θα τεθούν επίσης επί τάπητος στην ατζέντα της τριμερούς συνόδου Ελλάδας, Κύπρου και Ιορδανίας που θα λάβει χώρα την Τετάρτη στο Ζάππειο Μέγαρο.

Οι εργασίες της συνόδου θα πραγματοποιηθούν στο Ζάππειο Μέγαρο με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, και του βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλα Β'.

Ο Νίκος Αναστασιάδης θα απευθύνει επίσης το πρωί της Τετάρτης χαιρετισμό στην τελετή έναρξης της Γενικής Συνέλευσης της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού που θα πραγματοποιηθεί στη Βουλή των Ελλήνων, ενώ το ίδιο βράδυ ο κ. Αναστασιάδης θα απευθύνει χαιρετισμό σε εκδήλωση που διοργανώνει η ΑΗΕΡΑ, στο πλαίσιο του 99ου συνεδρίου της.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Παπαευαγγέλλου στο Newsbomb.gr: Γιατί θα εμβολιάζονται οι 12-15 – Πώς πήρε την απόφαση η Επιτροπή